Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2020 - Anul XXV, nr. 122 (7427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dan Cuşnir atrage atenţia că substanţele pulverizate în tunelurile de dezinfecţie pot fi dăunătoare pentru elevi şi preşcolari

Miercuri, 27 Mai 2020 (17:14:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, atrage atenţia asupra faptului că substanţele pulverizate în tunelurile de dezinfecţie care vor fi montate la unităţile şcolare pot fi dăunătoare pentru preşcolari şi elevi. Dan Ioan Cuşnir a spus că deși Organizația Mondială a Sănătății, Colegiul Medicilor din Suceava, dar și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA transmit mesaje prin care avertizează faptul că tunelurile pentru pulverizarea dezinfectanților sunt nu doar inutile, ci pot fi și periculoase, primarul Sucevei, Ion Lungu, se crede mai pregătit decât specialiștii și insistă să achiziționeze, prin alocare directă, 25 de astfel de tuneluri care vor fi amplasate la intrările în școli și grădinițe, dar și la intrarea în Bazar.

Cuşnir a arătat că problema nu o reprezintă tunelurile în sine, ci faptul că substanțele care se pulverizează pe oameni sunt inhalate sau intră în contact cu ochii și pielea celor care trec prin tunel. El a precizat că în acest moment nu există în Europa substanțe omologate pentru nebulizare fără pericol de inhalare sau pentru pulverizare pe corpul uman. „Și-a pus Ion Lungu, deținătorul tuturor adevărurilor, întrebarea ce se poate întâmplă când prin tunelurile de la intrările la școli și grădinițe vor trece tineri și copii alergici? Știe Ion Lungu că se moare de la o simplă alergie? Și-a pus Ion Lungu întrebarea: Oare de ce Universitatea a montat la Spitalul Județean Suceava un nebulizator pentru mașini și nu pentru oameni? Este Ion Lungu mai pregătit decât profesorii de la Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava?”, a adăugat liderul PSD Suceava.

Deasemenea, Dan Cuşnir a criticat şi faptul că Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harșovschi au continuat spălarea străzilor cu hipoclorit, chiar și după ce Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că hipocloritul este periculos pentru ochi și că în contact cu materiile organice de pe drum se pot dezvolta produse extrem de periculoase și cancerigene. „Dovadă sunt și semnalele de alarmă trase de viceprimarul Andronache care a semnalat că este o acțiune inutilă și periculoasă, dar Ion Lungu a făcut ceea ce știe cel mai bine: l-a umilit pe acesta într-o conferință de presă. Pentru cuplul Lungu/Harșovschi contează doar părerea lor și selfie-urile de pe rețelele de socializare, fără să țină cont de semnalele de alarmă primite de la OMS, de la celălalt viceprimar, de la proprietarii automatelor de cafea stradale care au fost corodate agresiv de hipoclorit, de florile și spațiile verzi afectate”, a declarat Dan Cușnir.

El a mai adăugat că Ion Lungu și Lucian Harșovschi nu au ținut cont nici de avertismentele primite de la ACET Suceava, având în vedere că hipocloritul în exces cu care s-a spălat inutil străzile Sucevei a omorât bacteriile din stațiile de epurare, rezultând deversări cu încărcare prea mare în râul Suceava, adică poluarea râului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Cuşnir atrage atenţia că substanţele pulverizate în tunelurile de dezinfecţie pot fi dăunătoare pentru elevi şi preşcolari.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Dan Cuşnir atrage atenţia că substanţele pulverizate în tunelurile de dezinfecţie pot fi dăunătoare pentru elevi şi preşcolari1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei