Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2020 - Anul XXV, nr. 122 (7427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cadariu consideră că revenirea la normalitate a activității Spitalului Județean se datorează comportamentului exemplar al sucevenilor

Miercuri, 27 Mai 2020 (15:18:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu le-a mulțumit sucevenilor pentru atitudinea și comportamentul din perioada pandemiei de coronavirus, care acum permite revenirea la normal în proporție de 70% a activității Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Constantin Daniel Cadariu a declarat că reluarea activității medicale în secții cu specializări medicale unice în județ este vitală pentru sănătatea sucevenilor.

Cadariu a subliniat faptul că realizarea unui lucru mult așteptat de cetățeni este o dovadă în plus a unității de reacție a personalului medical din toate unitățile medicale din județ, a celor de la Serviciul de Ambulanță, ISU, DSP, Instituția Prefectului și prin implicarea conducerii Consiliului Județean Suceava. 

„Și nu trebuie uitați în nici un caz cei care activează în administrațiile locale, în frunte cu primarii, care și-au făcut mai mult decât datoria în acțiunile lor de monitorizare și sprijinire a oamenilor aflați în izolare sau carantină la domiciliu sau în unitățile de carantinare desemnate, în acțiunile de susținere a celor în vârstă etc. Poate sună banal acum, dar având în vederea amploarea efectelor pandemiei din județul nostru, fără conformarea voluntară a marii majorități a populației ar fi fost extrem de greu, dacă nu chiar imposibil, de a opri răspândirea exponențială a virusului într-un răstimp atât de scurt”, a declarat senatorul PNL de Suceava. El a adăugat că dacă s-ar lăsa la o parte campaniile mediatice „mizerabile” lansate împotriva Bucovinei, împotriva Sucevei și a sucevenilor, mai ales în mediul online, dar și într-o bună parte a presei centrale, nu pot fi uitate încercările cinice ale unora din politica locală de a se "cocoța" pe suferința sucevenilor, pentru interese politice și electorale. Cadariu le-a transmis acestora doar: „Rușine lor și Dumnezeu să-i ierte!”

Senatorul liberal consideră că trei au fost etapele principale ale revenirii spre normalitate a situației în județ după momentul de vârf al pandemiei, respectiv ridicarea restricțiilor de circulație din municipiul Suceava, ieșirea din carantină a celor nouă localități și acum reluarea activității medicale la Spitalul Județean. 

Constantin Daniel Cadariu a ținut să reamintească pe scurt filmul evenimentelor, precizând că în data de 10 aprilie conducerea administrației județene a revenit din convalescența după spitalizarea determinată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

„Au urmat mai multe acțiuni intense și coordonate ale instituțiilor cu atribuții de gestionare a efectelor pandemiei. În 5 mai, la ora 18, în urma solicitării formulate de către conducerea Consiliului Județean, a fost deschisă circulația rutieră și pietonală în zona Spitalului Județean. Această hotărâre a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după consultarea punctelor de vedere pe această temă transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean de Urgență Suceava. După consultările organizate la Consiliul Județean cu primarii din cele 9 localități carantinate și în urma solicitărilor argumentate ale acestora, după confirmările DSP și CJSU, președintele Consiliului Județean Suceava a susținut propunerea de ridicare a carantinei”, a explicat Cadariu.

 

Cadariu amintește că într-o primă etapă se va reveni la circa 70% din activitatea normală a Spitalului Județean

Senatorul liberal a mai arătat că în seara zilei de 13 mai a fost emisă ordonanța militară cu numărul 12, care a dispus ieșirea de sub carantină a municipiului Suceava și a zonei limitrofe formate din opt localități. Daniel Cadariu a adăugat că apoi, după cele două întâlniri din 25 și 26 mai ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv ședința tehnică la care a participat și coordonatorul pentru gestionarea COVID al Regiunii Nord-Est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Județean Suceava și reprezentanți DSP Suceava, se va putea reveni, într-o primă etapă, la circa 70% din activitatea Spitalului Județean Suceava.

„Lupta cu acest virus nu este, din păcate, închisă definitiv în acest moment. Pentru a ne putea relua cât mai repede stilul normal de viață este nevoie în continuare de sacrificiul nostru, al tuturor, pentru a respecta cerințele și restricțiile impuse de către autorități pe perioada stării de alertă. Am încredere în concetățenii mei. Sunt convins că vor fi la fel de responsabili”, a încheiat Constantin Daniel Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu consideră că revenirea la normalitate a activității Spitalului Județean se datorează comportamentului exemplar al sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Cadariu consideră că revenirea la normalitate a activității Spitalului Județean se datorează comportamentului exemplar al sucevenilor1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei