Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2020 - Anul XXV, nr. 121 (7426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Maricela Cobuz: „Guvernul a îngenunchiat sistemul de sănătate din România, pacientul fiind lăsat pe ultimul loc”

Marţi, 26 Mai 2020 (13:57:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că actualul Guvern PNL trebuie să asigure toate condițiile de care pacienții au nevoie în spitale. Într-o declarație politică, Maricela Cobuz a spus că de la decretarea Stării de Urgență, Guvernul PNL a fost depășit de situație și nu a gestionat corespunzător problemele reale cu care se confruntă spitalele din România în ziua de astăzi. „Ce a făcut Guvernul PNL? A schimbat un ministru incompetent în plină stare de urgență. A schimbat managerii din mai multe spitale, clasicul exemplu al unui patron de pompe funebre pus la conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț, a achiziționat echipamente medicale prin firme fantomă, a umplut spitalele cu pacienți asimptomatici și a închis secții de spitale, exemplu fiind Spitalul Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava”, a spus Maricela Cobuz.

Ea consideră că acești pacienți asimptomatici ar fi putut fi urmăriți și tratați într-un spital de tip campanie, inclusiv într-un cămin studențesc sau un hotel, sub supravegherea unor medici de medicină generală, inclusiv medici rezindenți de an terminal. Deputatul PSD de Suceava a precizat că în acest mod, pacienții care nu aveau infecția Covid, dar aveau nevoie de spitalizare ar fi putut beneficia de spitalizare în secțiile corespunzătoare.

„Asta a făcut acest Guvern, a îngenunchiat sistemul de Sănătate din România, pacientul fiind lăsat pe ultimul loc. Grija pentru pacienți înseamnă și grija pentru alimentația acestora. Încă din anul 400 î.H., Hipocrate, <părintele medicinei>, afirma <fie ca hrana să îți fie medicament și medicamentul hrană>”, a spus Maricela Cobuz. Ea a arătat că dacă în Italia norma de hrană în spitalele publice este de aproximativ 12 euro/zi, în România norma de hrană este de aproximativ 2 euro, mai exact 10 lei/zi, bani insuficienți pentru alimentația corectă în cazul unui pacient bolnav.

”Siguranța pacientului înseamnă un tratament corect, o alimentație sănătoasă corespunzătoare pentru fiecare patologie în parte și un mediu ambiental plăcut, personalul medical fiind aproape de pacient”, consideră Cobuz.

Nu în ultimul rând, deputatul social-democrat i-a solicitat public ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să crească suma aferentă normei de hrană a pacientului internat din România, această măsură reprezentând „o primă picătură într-un pahar cu apă” și să revizuiască decizia privind internarea pacientului covid asimptomatic în spitalele de urgență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: „Guvernul a îngenunchiat sistemul de sănătate din România, pacientul fiind lăsat pe ultimul loc”.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Maricela Cobuz: „Guvernul a îngenunchiat sistemul de sănătate din România, pacientul fiind lăsat pe ultimul loc”1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei