Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târgul de produse agricole din Vicovu de Sus se va redeschide sâmbătă

Joi, 23 Aprilie 2020 (17:14:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Primăriei Orașului Vicovu de Sus au făcut joi un anunț pe o rețea de socializare privind redeschiderea Pieței Agroalimentare din Vicovu de Sus, începând de sâmbătă, 25 aprilie. Este vorba despre redeschiderea târgului de cereale și alte produse agricole care funcționa în fiecare sâmbătă în oraș și care aproviziona populația din zonă.

Târgul se va redeschide în locul numit ”Lângă Pod”, situat în spatele depozitului ”Gemenii”, la intrarea pe strada Nicolae Bălcescu dinspre centru, pe partea dreaptă. În spațiul special amenajat cu o singură intrare-ieșire vor avea acces doar comercianții producători, în baza atestatului de producător, valabil pentru anul agricol 2019-2020. Toți comercianții producători, cât și cumpărătorii vor purta obligatoriu un echipament de protecție format din mască și mănuși, ca măsură de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. De asemenea toți cei care vor veni în târg, producători sau cumpărători, vor fi obligați să păstreze distanța socială, atât la intrare, cât și în interiorul pieței.

Măsura redeschiderii pieței a fost luată de către conducerea primăriei din oraș în încercarea de a contracara creșterea permanentă a prețurilor de la începutul pandemiei și închiderea piețelor din județ. Primarul Gheorghe Schipor ne-a relatat faptul că ”cei mai mulți dintre cumpărătorii de cereale și produse agricole de la noi sunt oameni mai în vârstă din zonă, care sunt crescători de animale. Lipsa unui loc de unde ar putea să-și procure aceste produse a dus la înflorirea speculei, livrarea cerealelor, a tărâței și a altor produse pentru animale făcându-se direct acasă la cumpărător, cu prețuri pe măsură. Vin mașini din alte județe cu mărfuri agricole care se vând la poarta omului, la prețuri din ce în ce mai mari și încercăm să oprim acest derapaj al prețurilor.”

Seceta prelungită din sud și începutul acestei perioade secetoase și în zona noastră a dus la creșterea prețurilor la cereale și cartof. Grâul boabe care se găsește deja în cantități mici se vinde la 1 leu pe kilogram, la fel ca și porumbul, iar cartoful are un preț de 2 lei pe kilogram.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul de produse agricole din Vicovu de Sus se va redeschide sâmbătă.
 Vizualizări articol: 2970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târgul de produse agricole din Vicovu de Sus se va redeschide sâmbătă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei