Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Daniel Popescu: USR a votat modificările aduse programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie

Joi, 23 Aprilie 2020 (18:55:08)

Deputatul USR de diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, a anunțat că parlamentarii acestei formațiuni politice au votat pentru adoptarea proiectului de Lege nr. 474/2019 pentru modificarea anexelor nr.1-5 la Legea nr.195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie. Daniel Popescu a spus că este vorba de un proiect prin care au fost înlăturate o serie de contradicții juridice din legea privind schema multianuală de susținere a activității de reproducție în sectorul creșterii suinelor, pentru fermierii care desfășoară activități de reproducție sau creștere ori îngrășare a suinelor.

Daniel Popescu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a declarat că „nu este în regulă ca România să fie tot mai dependentă de carnea de porc din import. Epidemia de pestă porcină, lipsa unei strategii coerente la nivel naţional și subvențiile prea mici au avut și au efecte directe asupra pieței cărnii de porc din România. În contextul crizei cauzate de noul coronavirus și nu numai, independența și securitatea alimentară a României se vor dovedi la fel de importante ca independența energetică. De aceea, sunt necesare măsuri și acțiuni rapide de relansare a agriculturii românești, de susținere a fermierilor, prin ajutoare de stat și fonduri europene. Dacă România avea astăzi o capacitate normală de producție de suine, nu ne-am mai fi găsit în situația de a cumpăra carne la un preț prea mare pentru buzunarul românului.”

Prezent la toate dezbaterile din Comisia pentru agricultură pe această temă, Daniel Popescu a spus că a căutat să vină în întâmpinarea nevoilor stringente ale crescătorilor români de suine. El a reamintit că din cauza nerespectării legislației sanitare veterinare de creștere și circulație a porcilor, România a înregistrat în anul 2019 pierderi uriașe de aproape 600 mii porci și 45 mii scroafe și a importat aproximativ 1,3 milioane purcei pentru îngrășare și 360 mii tone carne de porc. Consumatorii au plătit cu 20% mai mult pentru carnea de porc.

”Crescătorii de suine pentru activitatea de reproducție au în continuare mare nevoie de măsuri care să reducă pagubele economice cauzate de răspândirea virusului pestei porcine africane și coronavirusului pe teritoriul României. Trebuie să susținem relansarea domeniului de reproducție și creștere a suinelor. Trebuie să încurajăm producția de carne de porc și a produselor românești, în general. Credem că prin modificările aduse și adoptarea acestui proiect de lege, Guvernul și instituțiile abilitate vor avea cadrul legal necesar pentru stimularea construcției de ferme de reproducție și astfel vom evita prăbușirea producției de carne din România”, a spus Daniel Popescu, care a mai adăugat că USR își propune să urmărească îndeaproape în următoarele săptămâni implementarea și rezultatele acestor măsuri ca și a celorlalte ajutoare de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu: USR a votat modificările aduse programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Popescu: USR a votat modificările aduse programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei