Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2020 - Anul XXV, nr. 67 (7372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Managerul Spitalului Fălticeni solicită ministrului Sănătății fonduri pentru noul spital, care poate avea 50 de paturi de terapie intensivă

Duminică, 22 Martie 2020 (11:02:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, i-a trimis, duminică, o scrisoare ministrului Sănătății, dr. Victor Sebastian Costache, prin care solicită alocarea de urgență de fonduri pentru achiziționarea aparaturii și darea în folosință a noului spital din oraș, pe fondul epidemiei create de virusul  COVID-19.  Doctorul Morariu arată că numărul cazurilor noi este în continuă creștere iar sistemul sanitar face față cu greu situației, fiind la limită atât din punct de vedere al materialelor sanitare, al resurselor umane, dar mai ales din punct de vedere al asigurării spațiilor corespunzătoare pentru izolarea și tratarea pacienților infectați. „Vă solicităm respectuos să aprobați în regim de maximă urgență alocarea de fonduri necesare achiziționării de aparatură medicală necesară deschiderii noului Spital Municipal Fălticeni”, scrie dr. Morariu.

Acesta precizează  că lucrările de construire sunt finalizate, inclusiv  achiziția și montajul dotărilor complementare  actului medical, procedura de licitație fiind finalizată cu semnarea acordurilor cadru cu furnizorii de echipamente medicale.

Managerul argumentează că noul spitalul are un număr total de 93 de saloane, cu două, trei paturi/salon) cu grup sanitar propriu, prize de fluide medicale pentru fiecare pat, „condiții medicale și hoteliere ideale pentru izolarea și tratarea pacienților cu forme ușoare și medii de infecții cu COVID-19”. De asemenea, are o secție ATI cu 20 de paturi pentru formele grave, numărul putând crește la nevoie până la 50.

„În structura noului Spital Municipal Fălticeni se pot face secții dedicate, etaje complete sau chiar întregul spital poate deservi tratarea pacienților infectați cu COVID-19 din municipiul Fălticeni, a zonei extinse arondate spitalului nostru sau chiar a întregului județ. Menționăm că noul spital are în dotare o stație de oxigen proprie cu două generatoare de mare putere deja instalate și puse în funcțiune, ce pot asigura necesarul de oxigen pentru întregul spital funcționând la capacitate maximă”, afirmă dr. Vlad Morariu.

Suma totală necesară dării în folosință a spitalului este de

23.868,68 mii lei. „Ne punem speranța în sprijinul dumneavoastră pentru inaugurarea noului Spital Municipal Fălticeni cât mai urgent, fiind unul dintre puținele spitale construite integral dupa anul 1989, spital modern, de care România are maximă nevoie în acest moment critic”, mai scrie managerul spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Fălticeni solicită ministrului Sănătății fonduri pentru noul spital, care poate avea 50 de paturi de terapie intensivă.
 Vizualizări articol: 3215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Managerul Spitalului Fălticeni solicită ministrului Sănătății fonduri pentru noul spital, care poate avea 50 de paturi de terapie intensivă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei