Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2020 - Anul XXV, nr. 54 (7359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Masă rotundă studenţească, la USV, pentru celebrarea personalității scriitorului Boris Vian

Vineri, 6 Martie 2020 (14:13:13)

La USV va avea loc pe 10 martie o masă rotundă studențească pentru celebrarea personalității lui Boris Vian. Pe 10 martie 2020, scriitorul francez Boris Vian ar fi împlinit 100 de ani. Romancier, poet, compozitor de jazz, trompetist, critic muzical, traducător, desenator, inginer, inventiv şi original în toate ipostazele sale, Vian a reuşit, în scurta lui viaţă, să creeze opere care nu încetează să seducă. Una dintre  cărţile sale cele mai celebre, „Spuma zilelor”, a fost ecranizată în 2013, avându-i în rolurile principale pe  Audrey Tautou şi Romain Duris.

Studenţii Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării i-au invitat pe colegii lor de la celelalte facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava să celebreze personalitatea complexă a lui Vian într-un mod inedit, nu comemorându-l, ci aniversându-l. Marţi, 10 martie 2020, de la ora 16:00, va avea loc o masă rotundă studenţească, unde umorul, virtuozitatea lingvistică şi muzicală, generozitatea de prieten fermecător ale lui Vian vor fi puse în valoare în moduri mai mult sau mai puţin convenţionale (creaţie de book trailers, pantomimă, interpretare de cântece). Câţiva studenţi şi elevi ai Colegiului de artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, îndrumaţi de profesoara Raluca Schipor, vor pune la dispoziţia publicului lucrări în care grafica a fost exploatată pentru a ilustra scrierile lui Vian. Pianocktailul – instrumentul descris de Boris Vian în „Spuma zilelor” – va fi pretextul unei întâlniri conviviale la Art Rock Cafe, unde fundalul muzical va fi asigurat, începând de la ora 20, de studenţi deveniţi DJ pentru o seară, de la Facultăţile de Istorie-Geografie şi Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. Aşadar, pasionaţii de literatură şi jazz sunt aşteptaţi, pe 10 martie 2020, la masa rotundă din sala A111 a USV şi la seara foarte puţin formală de la Art Rock Cafe. ”Deghizarea în zazou va fi apreciată!”, transmit organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masă rotundă studenţească, la USV, pentru celebrarea personalității scriitorului Boris Vian.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masă rotundă studenţească, la USV, pentru celebrarea personalității scriitorului Boris Vian0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei