Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2020 - Anul XXV, nr. 54 (7359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Președintele ARACIS a acordat Universității certificatul ”Grad de încredere ridicat”

Vineri, 6 Martie 2020 (13:31:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior), prof. univ. dr. Iordan Petrescu, a acordat Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) certificatul „Grad de încredere ridicat”, cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universități în sistemul național de învățământ.

Distincția a fost oferită rectorului instituției, prof. univ. dr. Valentin Popa, în cadrul festivității de aniversare a 30 de ani de la înființarea Universității, respectiv de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitate.

Universitatea suceveană a obținut acest calificativ în vara anului trecut după ce, în anii 2008 și 2013, a primit acelaşi calificativ în urma evaluării instituţionale efectuate de comisiile ARACIS.

Evaluarea este valabilă cinci ani de zile (2019 – 2024).

”Universitatea oferă programe de studiu în șase domenii fundamentale, dovedind că este o universitate comprehensivă în absolut tot panelul de specializări. La momentul evaluării, USV avea 54 de programe de licență distribuite în 32 de domenii de licență și 49 de programe de masterat distribuite pe 23 de domenii. Este una dintre universitățile care acoperă un domeniu foarte larg, de la medicină, inginerie, sport, literatură, ș.a.m.d.

Și din punct de vedere al școlilor doctorale, USV are un loc bine definit. La vremea evaluării existau două școli doctorale, 15 domenii de doctorat”,  a arătat președintele ARACIS.

Iordan Petrescu a menționat că evaluarea de anul trecut a avut în vedere doar aspectul educațional, partea de cercetare fiind analizată doar în spiritul de a asigura suportul educațional.

De asemenea, acesta i-a mai acordat rectorului Popa o diplomă de excelență, din partea Consiliului ARACIS, ”pentru performanțele remarcabile de-a lungul celor 30 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior în cinstea profesorilor și a studenților care, prin efort și dedicație, au contribuit la înfăptuirea destinului Universității de a fi un centru de excelență academică”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele ARACIS a acordat Universității certificatul ”Grad de încredere ridicat”.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele ARACIS a acordat Universității certificatul ”Grad de încredere ridicat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei