Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 302 (7303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autoritățile recomandă șoferilor evitarea deplasării pe drumul național Suceava – Siret, în zona Ratoș

Duminică, 29 Decembrie 2019 (19:53:39)

UPDATE În zona Ratoş se circulă duminică seara, în zonă fiind două utilaje de deszăpezire. Şi pe DN 17 se circulă normal, în condiţii de iarnă.

 

Viscolul puternic din seara zilei de 28 decembrie a.c. a creat dificultăți în activitatea de deszăpezire pe drumurile din județul Suceava. Conform unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Diana Gășpărel, în dimineața zilei de 29 decembrie a.c. au fost semnalate probleme pe sectoare de drum național expuse, unde viscolul puternic a făcut dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire. În sectorul Ratoș, pe drumul național Suceava- Siret nu se poate interveni eficient cu utilajele pentru deszăpezire, din cauza viscolului, motiv pentru care participanții la trafic sunt rugați să evite deplasarea pe această rută până când condițiile meteo vor face posibilă intervenția pentru deszăpezire.

Pe DN 29 Salcea- Dumbrăveni au fost semnalate autovehicule care au derapat în șanț, la locul incidentului fiind prezente două echipaje de poliție. Administratorul drumului a intervenit cu o freză și după aproximativ o oră a fost reluată circulația. Din cauza faptului că nu s-a intervenit la timp și au fost disfuncționalități în deszăpezire pe DN 29 Suceava -Botoșani, Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Suceava a aplicat administratorului drumului o sancțiune contravențională în valoare de 4.250 lei.

În seara zilei de 28 decembrie, pe DN 2H Milișăuți- Rădăuți, în zona localității Gălănești s- a produs blocarea căii rutiere din cauza unui tir care a derapat. Circulația a fost asigurată circulația pe o bandă, utilajul de deszăpezire fiind prezent în zonă și acționând pentru fluidizarea traficului pe ambele benzi.

Pe DN 29 A, Suceava- Dorohoi, în zona Călugăreni circulația este îngreunată din cauza viscolului puternic.

Au fost sesizate probleme pe drumurile județene DJ 178A Costâna- Todirești și DJ 209 D Costâna- Dărmănești, cu ieșire în DN 2, unde se constată prezența unui strat consistent de gheață. Administratorul drumului a intervenit cu două utilaje, care la ora 11.30, în dimineața zilei de duminică, au reușit să asigure condiții bune de trafic, având în vedere ca acesta este singurul drum ce asigură accesul dinspre Cajvana spre Suceava.

Pe DJ 290 Verești- Fântânele, deși este viscol utilajele sunt prezente pe traseu fiind asigurată circulația, iar pe DJ 208 A Suceava- Ipotești- Bosanci- Udești- Liteni, în dimineața zilei de duminică se circula pe o singură bandă. Conform informării transmise de Secția Drumuri Județene, la ora 11.45 se circula pe ambele benzi.

La Mușenița a fost nevoie să se intervină pentru preluarea unor persoane ce trebuiau să ajungă pentru dializă la Spitalul Județean Suceava, DJ 291 A fiind singura cale de acces spre orașul Siret. Pentru deblocarea drumului a intervenit și utilajul Primăriei Mușenița, dinspre Frătăuți spre Mușenița fiind asigurată intervenția cu o volă aparținând societății Conbucovina.

„Pe toată perioada, de la emiterea avertizării meteo, echipajele de poliție și cele ale pompierilor militari au monitorizat zonele critice din județ și au comunicat permanent cu autoritățile responsabile cu acțiunile de deszăpezire, fiind asigurată intervenția rapidă și eficientă pentru deblocarea căilor de acces în situații punctuale, acolo unde se impune”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

În ceea ce privește persoanele fără adăpost, în dimineața zilei de duminică s-a identificat o persoană decedată în zona Burdujeni, cauza probabilă a decesului considerată, la o primă evaluare, consumul exagerat de alcool. În urma necropsiei ce se va efectua luni se va determina cauza exactă.

În municipiul Suceava au fost duse la adăpost cinci persoane, din care una a refuzat cazarea.

Diana Gășpărel a subliniat că prefectul Alexandru Moldovan a solicitat tuturor celor implicați în acțiunile de deszăpezire și asigurare a condițiilor normale de trafic să fie permanent prezenți cu utilaje în toate zonele și să comunice imediat toate incidentele sau evenimentele care pot avea impact asupra vieții și sănătății oamenilor și integrității bunurilor.

„Condițiile meteorologice din ultimele 48 de ore au determinat o intensificare a acțiunilor de intervenție pentru asigurarea în condiții optime a circulației pe drumurile publice, prefectul județului Suceava solicitând informări și comunicări în timp util din partea autorităților implicate în gestionarea acestor situații. motiv pentru care prefectul de Suceava a solicitat administratorilor de drum să asigure permanent prezența utilajelor, în special pe sectoarele de drum în care au fost semnalate probleme în anii anteriori”, a precizat Diana Gășpărel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile recomandă șoferilor evitarea deplasării pe drumul național Suceava – Siret, în zona Ratoș.
 Vizualizări articol: 2107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile recomandă șoferilor evitarea deplasării pe drumul național Suceava – Siret, în zona Ratoș0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei