Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 245 (7246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin financiar

1.377 de burse școlare vor fi acordate de Primăria Suceava elevilor suceveni

Duminică, 20 Octombrie 2019 (16:32:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printr-un proiect de Consiliu Local care urmează să fie aprobat în ședința de joi, 24 octombrie, aproape 1400 de elevi din municipiul Suceava urmează să beneficieze de burse de de performanță, de merit, de studiu sau de ajutor social, în funcție de categoria la care se încadrează.

„Sprijinim școala suceveană! Suma prevăzută în bugetul anului 2019 pentru acordarea burselor școlare este de 570.000 lei. Cuantumul burselor stabilite prin hotărâre de guvern este de 100 lei bursa de performanță, 80 lei bursa de merit, 60 lei bursa de studiu, 60 lei bursa socială. În urma centralizării situațiilor primite de la unitățile școlare, urmează să fie acordate, în total, 1.377 de burse școlare”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, inițiator al proiectului de hotărâre.

Cele mai multe burse care vor fi acordate sunt cele de merit - 1.227, în vreme ce la burse de performanță se încadrează 45 de elevi, la cele de studiu – 5, iar la ajutor social – 100.

De obicei, aceste burse se acordau în prima jumătate a anului, ele fiind pentru anul școlar, nu cel calendaristic, numai că, în conformitate cu prevederile legale, valoarea acestora se actualizează anual, prin decizie de Guvern.

Mult așteptata Hotărâre de Guvern a fost luată abia în septembrie 2019, abia acum putând fi aplicată.

Bursele de performanță se acordă elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade, competiții și concursuri școlare la nivel național, bursele de merit celor cu rezultate similare, dar la nivel județean, bursele de studiu sunt destinate elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar cele de ajutor social, celor care fac parte din categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învață în altă localitate, precum și celor cu situații materiale grele).

Bursele se acordă pe perioada cursurilor, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social, care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare, în limita fondurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.377 de burse școlare vor fi acordate de Primăria Suceava elevilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.377 de burse școlare vor fi acordate de Primăria Suceava elevilor suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei