Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 245 (7246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

IŞJ: Directorii de şcoli au primit ”Foarte bine” pentru activitatea lor din anul şcolar trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Punctaje mari şi calificative maxime pentru directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Reprezentanţii instituţiei au apreciat cu ”Foarte bine” activitatea managerilor în anul şcolar trecut, bilanţul pozitiv asigurându-le, cel puţin teoretic, menţinerea pe funcţie.

Diferenţele le-au făcut punctajele obţinute, de peste 86, potrivit insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al IŞJ Suceava.

Evaluarea managerilor se realizează anual şi ţine cont de o serie de indicatori de performanţă şi atribuţii (organizare, conducere/coordonare, monitorizare, pregătire etc.), de relaţiile cu autorităţile şi sindicatele, părinţi şi angajaţii şcolii.

În anul şcolar 2018-2019, în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ erau 212 directori şi 66 de directori adjuncţi.

 

Cum se face evaluarea

Într-o primă fază a evaluării, managerii au completat o fişă de autoevaluare şi şi-au acordat singuri calificative în funcţie de modul în care au administrat şcoala în anul şcolar precedent. Fiecare a făcut o analiză asupra activităţii desfăşurate în şcoală, documentele fiind înaintate către Inspectoratul Şcolar Suceava.

Fişa are în vedere criterii precum: criteriile de dezvoltare a unităţii de învăţământ, organizarea unităţii, conducerea/coordonarea activităţii, motivarea/antrenarea personalului din subordine, monitorizare, evaluare, controlul activităţii din unitatea de învăţământ, relaţiile de comunicare şi pregătirea profesională.

Pe lângă fişele de autoevaluare, directorii şi directorii adjuncţi ai şcolilor şi liceelor din judeţ au trimis şi un raport argumentativ şi documente justificative.

Vine la rând evaluarea de etapă în cadrul căreia inspectori şcolari merg în teren şi se consultă cu personalul didactic şi nedidactic al şcolii, cu sindicate, cu autorităţi locale şi părinţi, în urma discuţiilor realizându-se un raport de etapă.

Ulterior, comisia de evaluare stabileşte punctaje şi acordă calificative, acestea fiind trimise spre validare în Consiliul de Administraţie al IŞJ.

În urma evaluării, punctajul obţinut determină acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte - calificativul “Foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul “Bine”, pentru 61-70 de puncte – “Satisfăcător” şi pentru 0-60 de puncte – “Nesatisfăcător”.

După evaluarea directorilor, urmează evaluarea inspectorilor şcolari, a inspectorilor generali adjuncţi, a inspectorului general şi a directorului Casei Corpului Didactic, aceştia din urmă fiind notaţi de Ministerul Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IŞJ: Directorii de şcoli au primit ”Foarte bine” pentru activitatea lor din anul şcolar trecut.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
IŞJ: Directorii de şcoli au primit ”Foarte bine” pentru activitatea lor din anul şcolar trecut5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei