Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 168 (7169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nicolae Furdui Iancu şi Mihai Mărgineanu vor cânta la Muzeul Satului Bucovinean

Luni, 22 Iulie 2019 (11:20:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îndrăgitul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu şi carismaticul actor şi interpret Mihai Mărgineanu vor concerta, la sfârşitul acestei săptămâni, la Muzeul Satului Bucovinean. Artiştii sunt invitaţi la evenimentul „Lume, lume… hai la târg!”, organizat de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava, ce se va desfăşura în perioada 26-28 iulie 2019.

Organizatorii oferă publicului două concerte deosebite: pe 27 iulie, la ora 18:00, va concerta Nicolae Furdui Iancu, iar pe 28 iulie, la ora 18:00, va susţine un concert Mihai Mărgineanu.

Artistul Nicolae Furdui Iancu se declară mândru de „rădăcinile” sale şi reuşeşte să valorifice cu succes folclorul zonei natale, Ţara Moţilor. „Am pornit în carieră cu gândul de a valorifica cântecele zonei în care m-am născut şi am crescut, Ţara Moţilor. Consider că de-a lungul vremii am reuşit să le impun pe plan naţional şi internaţional pentru că am avut multe spectacole şi în străinătate. (...) Moţii dintotdeauna au fost nişte români demni, oameni trăiţi şi crescuţi la munte, care nu au permis să fie sub papucul nimănui. Tocmai de aceea, moţii au şi eroii lor – Avram Iancu, Horia, Cloşca şi Crişan”, a declarat cântăreţul. Iubitorii de folclor sunt aşteptaţi în număr mare la concertul susţinut de Nicolae Furdui Iancu, artistul fiind apreciat şi iubit de bucovineni.

Duminică, pe 28 iulie, la ora 18:00, cântăreţul şi actorul Mihai Mărgineanu îi invită pe suceveni la concert. După cum singur afirmă, cântăreţul are trei meserii: actor în „Las Fierbinţi“, cântăreţ şi pilot de avion. Artistul a preluat cântece cunoscute din folclorul urban al anilor '70 şi '80, piese cunoscute în mahala şi în cartierele de la periferia oraşului, cântece de pahar, pe care le interpretează într-un stil propriu. Cea mai cunoscută melodie a lui Mihai Mărgineanu, "Mă iubeşte femeile", este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mărgineanu a păstrat doar melodia şi a rescris o parte din versuri într-un stil propriu.
La Muzeul Satului Bucovinean, sucevenii şi nu numai vor găsi „produse meşteşugite, bunătăţi gastronomice, produse de anticariat”. Vor participa zeci de meşteri populari din toată ţara, vor fi expuse spre vânzare produse pentru toate gusturile şi buzunarele, bunătăţi gastronomice, dar nu vor lipsi nici spectacole de calitate. Programul târgului este între orele 9:00-20:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Furdui Iancu şi Mihai Mărgineanu vor cânta la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolae Furdui Iancu şi Mihai Mărgineanu vor cânta la Muzeul Satului Bucovinean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei