Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 168 (7169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Seară de excepţie

Doi muzicieni din Grecia, un violonist şi un pianist, vor concerta, împreună cu o soprană din România, la Biserica Romano-Catolică din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi renumiţi muzicieni din Grecia, violonistul George Zacharias şi pianistul Spyros Souladakis, vor concerta, împreună cu soprana Simona Mihai, o adevărată stea a tinerei generații de cântăreți români, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava. Concertul umanitar se va desfăşura sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19:15. În program vor fi lucrări de: Giacomo Puccini, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi şi Georges Bizet.

Concertul umanitar susţinut la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava de cei trei artişti de excepţie, pe 27 iulie, este organizat de Fundaţia Umanitară „O Nouă Viaţă” din Siret, fundaţie cu o activitate de peste 22 de ani, „în care şi-a asumat responsabilitatea protejării copiilor şi tinerilor a căror viaţă a fost marcată pentru totdeauna în Spitalul de boli neuropsihice de la Siret”.

„Întreaga activitate a însemnat, la propriu, o nouă viaţă pentru cei care până la apariţia fundaţiei nu au avut acces la drepturi fundamentale pentru orice fiinţă din secolul XXI: libertate, dragoste, îngrijire medicală, educaţie”, a declarat directorul executiv al fundaţiei, Marcela O’Connor.

 

Soprana Simona Mihai va interpreta arii celebre semnate de Puccini, Mozart, Verdi şi Bizet

Violonistul grec George Zacharias vine la Suceava direct de la Londra, special pentru evenimentul umanitar organizat de Fundaţia Umanitară „O Nouă Viaţă” din Siret, şi va interpreta Fantezia Carmen Op. 25 de Pablo de Sarasate şi Nel cor piu non mi sento de Nicolo Paganini. Pianistul Spyros Souladakis vine de la Atena special pentru publicul sucevean şi va interpreta Waltz Op 64 No1 de Frederic Chopin şi Un Sospiro de Franz Liszt, o adevărată călătorie plină de emoţie, culoare şi armonie.

Momentul mult aşteptat al serii îl constituie întâlnirea cu soprana Simona Mihai, pe care publicul din municipiul Suceava nu a mai avut ocazia să o asculte, ea primind însă generoase aplauze ale auditoriului Operei Regale din Londra sau ale celei din Frankfurt, unde a interpretat rolul „Mimi”. Simona Mihai va interpreta arii celebre semnate de Puccini, Mozart, Verdi şi Bizet.

Soprana Simona Mihai a debutat la Royal Opera House – Covent Garden în 2010. A colaborat cu mari maeștri ai baghetei, precum Sir Charles Mackerras, Antonio Pappano, Yuri Temirkanov sau Cornelius Meister. În 2016, Simona și-a făcut debutul în rolul Mimi, din Boema, la Opera din Frankfurt. Va fi prezentă în România pentru a două oară după ce, în anul 2017, a cântat la Cercul Militar Bucureşti, în concertul dedicat sărbătoririi a 20 de ani de activitate a Fundaţiei „O Nouă Viaţă”.

 

Peste 600 de copii şi tineri, sprijiniţi de Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret

Fundaţia Umanitară „O Nouă Viaţă” din Siret a fost înfiinţată de irlandeza Monica McDaid, care şi-a dedicat întreaga viaţă copiilor din spitalul de la Siret, a schimbat destine şi a redat speranţa acestor tineri, care nu mai credeau că pot avea o viaţă normală. La Siret au fost instituţionalizaţi peste 600 de copii şi tineri, actualmente adulţi, unii rămaşi în grija celor de la "O Nouă Viaţă". Fundația a început dezinstiuționalizarea și construirea primelor case de tip familial în anul 1998, fiind conștientă că munca ei nu se va termina niciodată și că aceste suflete vor rămâne pentru totdeauna sub aripa fundației, „visul unei vieți independente fiind pentru totdeauna frânt pentru acești tineri de un sistem instituțional nemilos”. „Aceşti eroi necunoscuţi, angajaţi şi voluntari ai fundaţiei, au schimbat din temelii viaţa foştilor <prizonieri> ai instituţiei din Siret, care acum au ajuns să se integreze în comunitate, să aibă locuri de muncă, locuinţe şi să fie oamenii care au dreptul să fie”, spun cei care au colaborat de-a lungul anilor cu reprezentanţii fundaţiei din Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi muzicieni din Grecia, un violonist şi un pianist, vor concerta, împreună cu o soprană din România, la Biserica Romano-Catolică din Suceava.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi muzicieni din Grecia, un violonist şi un pianist, vor concerta, împreună cu o soprană din România, la Biserica Romano-Catolică din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei