Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 148 (7149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV, reprezentată la Conferinţa Bologna Process Beyond 2020

Vineri, 28 Iunie 2019 (12:21:46)

Oraşul şi Universitatea Bologna au celebrat în perioada 24-25 iunie cea de-a XX-a aniversare a Declaraţiei de la Bologna, semnată în 1999, de miniştrii Educaţiei din 29 de ţări europene. Acest lucru a marcat începutul aşa-numitului proces Bologna, creând Spaţiul European al Învăţământului Superior (European Higher Education Area - EHEA), care acum include 48 de ţări.

Cu această ocazie, Universitatea din Bologna, în colaborare cu Observatorul Magna Carta, Asociaţia Universităţilor Europene şi Uniunea Europeană a Studenţilor, a găzduit o conferinţă academică, pentru a identifica importantele provocări viitoare pentru universităţi şi rolul lor în societate. Totodată, conferinţa a fost concepută ca o contribuţie analitică şi programatică la proiectarea Procesului Bologna în anii următori.

Momentul aniversar a fost marcat şi printr-un marş academic organizat în centrul oraşului Bologna, în deschiderea Conferinţei Bologna Process Beyond 2020, la care au participat peste 200 de rectori, reprezentând instituţii academice din toată lumea. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentată de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, şi de prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorectorul cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană al USV.

Această importantă reuniune internaţională a deschis dezbateri privind provocările şi perspectivele învăţământului superior în viitor, fiind structurate pe 5 paneluri: 1. Valori academice corelate cu civismul  în schimbarea societăţilor; 2. Învăţarea centrată pe student; 3. Asigurarea leadershipului pentru dezvoltarea durabilă, rolul învăţământului superior; 4. Dimensiunile sociale ale învăţământului superior; 5. Cariere şi competenţe pentru piaţa muncii din viitor. Temele panelurilor au fost legate de un leitmotiv: cum pot universităţile să fie comunităţi fiabile de învăţare şi predare pentru un viitor durabil pentru toţi cetăţenii societăţilor noastre foarte diferite?

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Francesco Ubertini, rectorul Universităţii din Bologna, iar printre invitaţii care s-au adresat participanţilor s-au numărat personalităţi marcante ale învăţământului superior european precum: Stefania Giannini, director general adjunct pentru educaţie - UNESCO, Sophia Eriksson Waterschoot, director al Departamentului pentru tineret, educaţie şi Erasmus + al Comisiei Europene, Michael Murphy, preşedintele Asociaţiei Europene a Universităţilor, Sjur Bergan, şeful Departamentului pentru educaţie al Consiliului Europei, Cristina Ghiţulică, copreşedinte al Grupului de implementare al procesului Bologna pe parcursul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Adam Gajek, preşedintele Uniunii Studenţilor Europeni, Marco Bussetti, ministrul Educaţiei, Universităţilor şi Cercetării din Italia.

Evenimentul aniversar a cuprins sesiuni de dezbateri, conferinţe, mese rotunde, care au adus în prim-plan o problematică vastă privind viitorul învăţământului superior, o parte din temele abordate fiind: libertatea academică în spaţiul european al învăţământului superior; învăţământul liberal, învăţarea centrată pe elev şi arta judecăţii reflexive; proiectarea reuşită a ecosistemelor de învăţare centrate pe elev; rolul cheie al învăţământului superior în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă; rolul studenţilor în gestionarea viitoare a instituţiilor de învăţământ superior sau dimensiunile sociale ale învăţământului superior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, reprezentată la Conferinţa Bologna Process Beyond 2020.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV, reprezentată la Conferinţa Bologna Process Beyond 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei