Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 146 (7147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cărţi în valoare de aproape două milioane de euro, furate din Anglia. Printre suspecţi se află şi suceveni

Miercuri, 26 Iunie 2019 (17:41:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hoţii care au dat o lovitură copiată din filme într-o localitate de lângă aeroportul Heathrow, din Londra, în ianuarie 2017, erau români. După mai bine de doi ani de muncă, anchetatorii au reuşit să creeze un cerc de suspecţi, iar în cursul zilei de marţi, 25 iunie, au făcut mai multe descinderi.

Procurorii structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 28 de percheziții domiciliare pe raza județelor Iași, Neamț, Suceava, Brașov, Bihor și municipiului București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiuni de furt calificat.

Conform datelor obţinute ulterior, s-a stabilit faptul că, cel puţin trei suspecţi, au pătruns în depozitul de tranzit, după ce au făcut 4 găuri în acoperișul clădirii şi au coborât în rapel. Timp de 4-5 ore (în intervalul orar 21:00-02:00), suspecţii au scotocit în 4 paleţi, din această locaţie; aceştia se aflau în tranzit către o expoziție de carte din Los Angeles. Unul dintre paleți provenea din Germania, alte două din Italia, persoanele vătămate fiind două de cetățenie italiană și un cetățean german.

De asemenea, în depozit se mai afla un palet, ce conținea un număr mare de genţi de voiaj, care au fost folosite de către suspecți pentru a încărca şi transporta cărţile, ce au fost scoase prin locul efracţiei, transportate la autoturismul folosit de către autori.

Pentru a soluţiona acest caz extrem de complex, autorităţile române au încheiat un Acord Comun de Anchetă ,,Brookes’’, prin Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cu Marea Britanie – Serviciul De Procuratura al Coroanei și Poliția Metropolitană, ulterior fiind extins și cu Procuratura din Milano - Italia, ocazie cu care au fost organizate mai multe întâlniri de coordonare la care au participat procurori și polițiști britanici, români și italieni.

Procurorii mai spun că au fost instituite măsuri asiguratorii, dar fără a preciza în ce anume constau acestea.

De asemenea, se mai precizează că în paralel cu acţiunile din România s-au desfășurat activități simultane de destructurare a grupării, inclusiv pe teritoriul Angliei și Italiei. Sprijinul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust, iar pe cale polițienească de Europol.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, grupul infracțional organizat format din cetățeni români, la care ulterior au aderat și cetățeni din străinătate, s-a constituit pe teritoriul României și a acționat în perioada decembrie 2016 – aprilie 2019, prin comiterea de numeroase infracțiuni contra patrimoniului, furturi calificate prin escaladare și efracție la diferite depozite de pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul dosarului din România fiind investigate faptele reținute în sarcina a 5 suspecți de cetățenie română. Prejudiciul total pentru faptele reținute în sarcina suspecților a fost estimat la suma 1.945.829 euro, stabilindu-se că cea mai mare parte a bunurilor sustrase erau oferite spre vânzare de către membrii grupului pe site-uri de profil”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor derulate marţi, 25 iunie, au fost reţinute patru persoane, care urmau să fie prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărţi în valoare de aproape două milioane de euro, furate din Anglia. Printre suspecţi se află şi suceveni.
 Vizualizări articol: 2253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cărţi în valoare de aproape două milioane de euro, furate din Anglia. Printre suspecţi se află şi suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac (de post) Preparatul este rapid şi simplu, dar foarte gustos. Este indicată servirea lui cât este călduţ, pentru a se menţine crocant şi plăcut.Avem nevoie de:Un pachet foi de plăcintă simple, 200 g margarină cu 80 la sută grăsime, 1 kg spanac, 2 cepe,... Citeşte