Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 86 (6796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Delegația Sucevei, prezentă la întâlnirea finală a proiectului "Freight TAILS - Soluții logistice inovatoare pentru transportul și distribuția de mărfuri"

Miercuri, 18 Aprilie 2018 (17:43:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava este partener, alături de nouă mari orașe europene, la un proiect prin care se oferă asistență tehnică și transfer de experiență din partea orașelor partenere pentru transportul și distribuția de mărfuri, în vederea reducerii congestionării traficului și a emisiilor poluante datorate traficului rutier.

În perioada 18-19 aprilie, se derulează, la Split/Croația, întâlnirea finală a proiectului "Freight TAILS - Soluții logistice inovatoare pentru transportul și distribuția de mărfuri", cofinanțat de Uniunea Europeană, în cadrul programului Urbact 3. În cadrul acestuia, Municipiul Suceava este partener, alături de Westminister - Marea Britanie, Parma - Italia, Maastricht - Olanda, Tallinn - Estonia, Umea - Suedia, Split - Croația, La Rochelle - Franța, Bruxelles - Belgia, Parma - Italia.

Municipiul Suceava este reprezentat la eveniment de viceprimarul Lucian Harșovschi, patru angajați din Primărie - Dan Dura, Simona Strîmbeanu, Mihaela Gafițescu, Gabriel Petruc, precum și un reprezentant al Universității “Ștefan cel Mare”, conf. univ. dr. Mihai Popescu.

„Planul de acțiune realizat în cadrul acestui proiect va fi parte integrantă din documentația tehnico-economică pentru obținerea finanțării nerambursabile în cadrul P.O.R. - Axa 1, pentru proiectul “Sistem integrat de management al traficului”, pentru care Municipiul Suceava are alocați 1,2 milioane de euro, proiect care este demarat, aflându-se în faza de semnare a contractului de proiectare (undă verde, reglementare transport public precum și transport și distribuție de mărfuri). Concluzia generală, în urma discuției purtate în particular cu viceprimarul orașului Split, Nino Vela, este aceea că, pentru protejarea mediului și decongestionarea traficului, viitorul este al mașinilor electrice și al regulilor clare pentru aprovizionarea cu marfă”, a declarat Lucian Harșovschi, după prima zi de întruniri.

Proiectul vine ca o continuare firească a proiectului “EVUE Mijloace de transport electrice în zonele urbane din Europa” ce s-a derulat în perioada iulie 2010 - ianuarie 2013 și a proiectului “Reţeaua de electromobilitate pilot a oraşelor europene EVUE” derulat in perioada ianuarie 2014 – martie 2015 , cofinanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul URBACT II de cooperare inter-regională.

Prin acest nou proiect, Municipiul Suceava va primi asistenţă tehnică nerambursabilă în vederea extinderii conceptului de electromobilitate – utilizare de mașini electrice și puncte de încărcare la nivelul companiilor private care au ca obiect de activitate transportul și distribuția de mărfuri în mediul urban, în vederea reducerii impactului negativ datorat traficului rutier, reducerii emisiilor de noxe și fluidizarea traficului în mediul urban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegația Sucevei, prezentă la întâlnirea finală a proiectului "Freight TAILS - Soluții logistice inovatoare pentru transportul și distribuția de mărfuri".
 Vizualizări articol: 1800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Delegația Sucevei, prezentă la întâlnirea finală a proiectului "Freight TAILS - Soluții logistice inovatoare pentru transportul și distribuția de mărfuri"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei