Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 86 (6796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă soluționată

Parcare de aproape 400 de mașini, pentru zona de agrement a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zonă de agrement a Sucevei, inaugurată la finele săptămânii trecute, s-a  dovedit extrem de atractivă, mii de vizitatori alegând această destinație pentru weekend.

Cum majoritatea s-a deplasat acolo cu mașinile, locurile de parcare au devenit o problemă majoră, în condițiile în care parcarea amenajată inițial pentru a deservi complexul de 7,5 hectare nu are decât 15 locuri. Nici permisiunea de a parca pe suprafața pietonală din fața cafenelei, în jurul fântânii arteziene, nu a rezolvat problema decât în mică măsură, încât, în scurt timp, calea de acces către zona de agrement a fost aproape blocată de mașinile parcate de o parte și de alta, până jos, la intersecția cu strada Mitropoliei.

Din această cauză, cei care au ales să meargă pe jos către zona de agrement au fost nevoiți să se strecoare printre mașini, pe carosabil, trotuarele fiind ocupate cu autovehicule parcate.

Tocmai de aceea, săptămâna aceasta, conducerea Primăriei Suceava a căutat o soluție pentru a crește numărul de locuri de parcare care să deservească zona de agrement, dar și să îmbunătățească accesul către facilitățile create în jurul celor două lacuri de la baza dealului Tătărași.

„Am identificat o posibilitate de extindere a locurilor de parcare pentru zona de agrement la baza Dealului Tătărași, în capătul străzii Paris, din cartierul Europa. Acolo este o suprafață de peste 2000 de mp, care poate fi extinsă chiar la 3000 de mp, prin nivelarea terenului, unde se pot face locuri de parcare pentru aproximativ 400 de mașini”, a spus viceprimarul Marian Andronache.

Lucrările de amenajare a parcării vor demara în curând, mai ales că pe acolo există deja cale de acces către zona de agrement.

O altă lucrare, mai amplă, care există deocamdată la nivel de intenție, este cea de amenajare a unei căi suplimentare de acces către zona de agrement, de pe strada Alexandru cel Bun, ce trece prin spatele sediului Primăriei Suceava, pe strada Nicolae Titulescu, iar de acolo, să se facă legătura cu parcarea de 400 de mașini.

Rămâne de văzut în cât timp se va putea concretiza această cale de acces mai rapidă pentru cei care vin dinspre Obcini, George Enescu sau Areni, pentru că trebuie reabilitată strada Nicolae Titulescu, dar și creată o porțiune nouă de stradă, care nu este prinsă încă în planurile de investiții ale municipalității, pentru anul în curs.

Pe lângă numeroasele spații verzi amenajate cu gazon, plante și arbuști ornamentali, la zona de agrement Tătărași sucevenii au acces gratuit la o mulțime de facilități - locuri de joacă pentru copii, terenuri de minigolf, terenuri de sport, un foișor muzical, un debarcader cu bărci și hidrobiciclete, o fântână arteziană, clădiri administrative și o cafenea.

Accesul spre zona de agrement a Sucevei se face virând la dreapta din capătul străzii Mitropoliei, pe lângă fosta Uzină electrică, spre lacurile de la baza Dealului Tătărași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcare de aproape 400 de mașini, pentru zona de agrement a Sucevei.
 Vizualizări articol: 4635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Parcare de aproape 400 de mașini, pentru zona de agrement a Sucevei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei