Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 85 (6795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor consideră că aplicarea noii legi a salarizării i-a discriminat pe angajații Spitalului de Psihiatrie din Siret

Marţi, 17 Aprilie 2018 (16:09:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că aplicarea noilor prevederi legale cu privire la salarizarea personalului din fonduri publice îi discriminează pe angajații Spitalului de Psihiatrie Cronici din Siret. Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea, Angelica Fădor i-a prezentat acesteia „o situație extrem de neplăcută” petrecută la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret referitoare la impactul pe care l-a avut aplicarea Legii nr. 153/2017 și noul Regulament de sporuri asupra mai multor categorii de salariați ai acestui spital. Deputatul liberal a precizat că Spitalul de Psihiatrie din Siret este al doilea ca mărime din Moldova, are 210 paturi și 167,5 de angajați. Angelica Fădor i-a explicat ministrului Sănătății că specificul acestui sector de activitate este faptul că sporurile sunt foarte mari, în prezent, procentul pe total spital este de 82,61, rezultând pe total ordonator principal de credite un spor de 41,86%. „În conformitate cu art. 25 din Legea nr. 153/2018 sporurile salariale nu pot depăși 30% pe total ordonator de credite, în consecință se micșorează valoarea totală aferentă sporurilor de la 502.801 lei la 335.007 lei. Astfel, sporurile s-au diminuat cu suma de 167.794 lei, iar raportat la numărul total de angajați rezultă, în medie, pe o lună, o diminuare pe un singur salariat de 1.002 de lei”, a spus deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a spus că de aceste diminuări efective ale salariului net, față de luna precedentă, au avut parte infirmierii, între 450-500 lei, salariu net, bucătarii, între 450-500 lei, cei care lucrează la spălătorie, între 250-300 lei, șoferii, între 550-600 de lei, asistentul social – 600 de lei, și cei care lucrează în birouri, între 800 și 900 de lei. Fădor a mai spus că pe de altă parte, medicii și asistenții medicali au câștigat efectiv la salariu, motivat de creșterea cu 30% a salariilor de bază, dar au pierdut, în medie, din sporuri între 1.500 și 2.500 lei.

„Doresc să precizez, de asemenea, că ținând cont de aplicarea prevederilor art.25 din Legea nr.153/2017, la Spitalul de Psihiatrie din Siret s-a realizat o mare inechitate salarială între categoriile profesionale la nivel de spital care a dus la scăderi mari de salarii, cu venituri mult mai mici decât în luna decembrie 2017 pentru personalul auxiliar sanitar, alt personal medical și TESA”, a declarat Angelica Fădor, care a adăugat că „nemulțumirea principală a cadrelor medicale ale Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret este aceea că pragul de 30% pe Ordonator principal de credite nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariaţi din sistem, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale și va determina plecarea medicilor, a asistenților medicali și a celuilalt personal medical din spital, iar din toată această situație scăpată de sub control, să nu uităm că pacienții vor fi cei care vor avea cel mai mult de suferit”.

În aceste condiții, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să-i spună cum a fost posibil ca prevederi ale Legii nr. 153/2017 să discrimineze, în continuare, o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar și ce soluții are pentru angajații Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, astfel încât să le fie compensate aceste consistente pierderi de venituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor consideră că aplicarea noii legi a salarizării i-a discriminat pe angajații Spitalului de Psihiatrie din Siret.
 Vizualizări articol: 1872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angelica Fădor consideră că aplicarea noii legi a salarizării i-a discriminat pe angajații Spitalului de Psihiatrie din Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei