Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 85 (6795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitări abuzive

Două femei din comuna Slatina cheamă Ambulanţa zilnic şi când ajung la spital fug la cerşit în oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitările abuzive de ambulanţă reprezintă una dintre marile probleme ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, mai ales în condiţiile în care instituţia se confruntă atât cu un parc de autosanitare insuficient şi îmbătrânit, cât şi cu lipsa de personal.

Managerul SAJ Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat, ieri, că peste 20% dintre solicitările zilnice de ambulanţă sunt abuzive şi a dat exemplu cazul a două femei din comuna Slatina, mamă şi fiică, ambele cu probleme psihice, care de aproape trei luni sună de trei, patru ori pe zi şi solicită ambulanţă. Potrivit medicului, uneori mama solicită salvarea spunând că fiica ei se simte rău, alteori fiica este cea care sună şi cere echipaj cu medic pe motiv că mama ei este bolnavă. Deoarece niciodată nu au cum să ştie care este situaţia reală din casa celor două femei, echipajul merge la solicitare şi nu de puţine ori este nevoit să aducă şi pacientele la spital. Doar că odată ajunse la Urgenţe, de unde până atunci nu mai puteau de durere, dintr-odată dispar. „Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat dr. Lăzăreanu.

În opinia medicului, cei care solicită în mod abuziv ambulanţa ar trebui să fie puşi să plătească şi are în vedere atât consumatorii de alcool, cât şi pacienţii cu probleme de sănătate care nu impun transportul cu salvarea la spital, de genul ”îl doare o măsea de o săptămână şi duminică noaptea el vrea dus cu ambulanţa de la Izvoarele Sucevei la Câmpulung Moldovenesc sau la Suceava”. „Astfel de solicitări ar trebui plătite de cei în cauză pentru că sunt abuzive”, apreciază dr. Lăzăreanu.

SAJ Suceava deţine 28 de ambulanţe de tip B, două de tip C şi 12 de tip A (transport), acestea din urmă fiind într-o avansată stare de uzură. ”Dacă plouă, ajunge apa pe pacient pe targă. Situaţia este dramatică în privinţa dotării. În 4 ani nu s-a cumpărat nici o maşină nouă”, a afirmat şeful SAJ. Neavând personal şi maşini suficiente, SAJ a fost obligat să renunţe la contractele de prestări servicii, de asigurare a asistenţei medicale la competiţii sportive şi manifestări artistice, pierzând astfel singura sursă de venituri proprii. Dacă şi puţinele autosanitare de care dispune sunt solicitate la cazuri la care prezenţa unui echipaj medical de ambulanţă nu este neapărat necesară, cei care au de suferit sunt oamenii care au cu adevărat urgenţe medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două femei din comuna Slatina cheamă Ambulanţa zilnic şi când ajung la spital fug la cerşit în oraş.
 Vizualizări articol: 9699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Două femei din comuna Slatina cheamă Ambulanţa zilnic şi când ajung la spital fug la cerşit în oraş3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei