Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 85 (6795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Scăderi ale veniturilor salariale, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre angajaţii Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret au, din martie, veniturile salariale diminuate din cauza modificării regulamentului de sporuri. Managerul spitalului, Tiberiu Rotaru, a declarat, ieri, că pragul maxim de 30% din suma salariilor de bază la nivelul ordonatorului principal de credite, prevăzut în legea salarizării, face ca spitalul să nu mai poată acorda sporurile mari pentru angajaţii spitalelor de psihiatrie deoarece ordonatorul principal de credite, Primăria Siret, este una săracă. ”Până luna asta am reuşit să dăm sporurile la nivel maximal, dar prin raportarea la ordonatorul principal de credite, am fost nevoiţi să mergem cu baremul de sporuri la minim şi sunt salariaţi care au pierdut din venituri. La Câmpulung Moldovenesc (n.r. - la Spitalul de Psihiatrie), unde primăria este mai bogată, s-au încadrat cu sporurile la maximum”, a declarat Tiberiu Rotaru.

Ca exemple, el a arătat că, dacă în februarie farmacistul spitalului a avut un salariu brut de 8.031 lei, în martie acesta s-a diminuat la 7.597 lei; un infirmier a avut în februarie 4.700 lei şi în martie 4.008 lei, o spălătoreasă - 3.032 lei în februarie şi 2.330 lei în martie, un bucătar – 3.738 lei în februarie şi 2.857 lei luna trecută; un economist – 6.600 lei în februarie şi 5.060 lei în martie.

Pentru medicii de la acest spital, veniturile au crescut cu aproape 100%, iar pentru asistenţii medicali cu 20%. Medicii de la spitalul pe care îl conduce au venituri nete, de această dată, potrivit lui Tiberiu Rotaru, între 7.000 şi 7.500 lei.

„La noi sporurile sunt mari şi sunt justificate. Bolnavii noştri sunt cu demenţe, schizofrenie paranoidă, cu retard mediu şi sever etc. şi peste 70% dintre ei sunt total dependenţi, nu au pe nimeni. Rămân toată viaţa internaţi la noi în spital. O infirmieră lucrează 12 ore pe zi, este permanent în mijlocul bolnavilor, toate cele 12 ore, şi răspunde pentru ei”, a precizat managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.

 

Primarul de Siret acuză „haosul legislativ în stabilirea salariilor”

Situaţia în care au ajuns o parte dintre angajaţii spitalului îl nemulţumeşte profund şi pe primarul de Siret, Adrian Popoiu. El a acuzat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, „haosul legislativ în stabilirea salariilor”. Popoiu a atras atenţia că Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret este al doilea ca mărime din Moldova, cu 210 paturi şi 168 de angajaţi.

„Din cauza activităţii cu grad foarte mare de risc, psihiatria are sporuri mari. Unele modificări legislative în domeniul salarizării în sănătate au consecinţe nefaste, strict din sporuri se pierd, în medie, mai mult de 1.000 lei, în mână. Aceste diminuări se împart în două categorii distincte:

115 angajaţi au pierdut între 300 şi 800 lei la salariul net - aceştia sunt infirmierii, personalul care efectuează curăţenia, şoferii, personalul TESA, asistentul social, bucătarii, farmacistul etc.; 53 angajaţi - medici şi asistenţi medicali au pierdut din sporuri între 1.500 şi 2.500 lei net, dar au câştigat efectiv la salariu, din cauza creşterilor salariale din luna martie, care au fost de aproximativ 30%. Deci cu o mână s-a dat, cu cealaltă s-a luat”, a comentat primarul de Siret, Adrian Popoiu, concluzionând că „actuala guvernare PSD dă, din nou, dovada incompetenţei sale”.

El a mai spus că a sesizat aceste „anomalii legislative şi consecinţele lor” deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor pentru o interpelare în Parlamentul României, precum şi preşedintelui PNL, Ludovic Orban, „în vederea identificării unor soluţii”.

Dacă nu s-ar mai raporta cu sporurile la pragul de 30% de la Primăria Siret, spitalul ar putea acorda din nou sporurile la nivel maxim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scăderi ale veniturilor salariale, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scăderi ale veniturilor salariale, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei