Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2017 - Anul XXII, nr. 33 (6449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Confesiuni cromatice”, la Gura Humorului

Luni, 13 Februarie 2017 (11:16:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria acţiunilor dedicate Zilei Artelor Plastice Bucovinene, organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina” (CCB), continuă cu lansarea albumului „Confesiuni cromatice”, al artistului plastic Radu Bercea.

Ziua Artelor Plastice Bucovinene (31 ianuarie, zi în care, în anul 1932, a fost întemeiată, la Cernăuţi, Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina), care a fost întâmpinată în acest an prin conferirea titlului de „Senior al Artelor Plastice Bucovinene” pictorilor Ana Candrea-Constantin, Dimitrie Savu şi Adrian Bocancea, va fi marcată miercuri, 22 februarie a.c., începând cu ora 16.00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, prin lansarea albumului „Confesiuni cromatice” şi vernisarea unei expoziţii de pictură (40 de lucrări / ulei pe pânză), al căror autor este artistul plastic humorean Radu Bercea.

Albumul, editat şi tipărit cu sprijinul financiar al CJ Suceava într-un tiraj de 500 de exemplare, circumscrie opera picturală a unui artist complet şi complex. 

„Omul şi artistul Radu Bercea - remarcă scriitorul Ion Drăguşanul, redactorul de carte şi prefaţatorul albumului - înseamnă o sinonimie a neostenitelor evadări de sub teroarea realităţii prin operă, printr-o inconfundabilă respirare a luminii, într-o desfăşurare cromatică inedită a confesiunilor”.

Și tot cu prilejul acestui eveniment, la Gura Humorului, aşa cum anunţă Ion Drăguşanul, „Zicălaşii”, formaţia de muzică veche din cadrul CCB, „vor face să răsune, pentru prima dată în istoria lumii, armoniile sacre ale celor 48 de cântece, culese de Charles Mikuli, din Bucovina, pe la jumătatea veacului al XIX-lea şi publicate la Viena, pentru a fi răspândite în întreaga Europă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Confesiuni cromatice”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Confesiuni cromatice”, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei