Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grupare de traficanţi de etnobotanice cu peste 300 de clienţi, destructurată de poliţişti

Miercuri, 13 Iulie 2016 (16:14:53)

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii  Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat, la data de 13 iulie a.c., 19 percheziții domiciliare, fiind puse în executare 24 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că un grup infracțional organizat ar fi acţionat pe raza municipiului Rădăuți, pe linia traficului de substanţe interzise, cu precădere substanţe cu efect psihoactiv - etnobotanice.

Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor deconstituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc.

Au fost identificaţi 22 de membri ai grupului infracțional organizat, aderenţi sau sprijinitori ai acestuia.

Au fost efectuate 10 constatări în flagrant, privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe.

Au fost identificate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în străinătate, în care aceștia ar fi trimis sume importante de bani.

„Grupul infracţional organizat ar fi fost inițiat şi constituit, începând cu luna martie 2013, de doi bărbaţi şi ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanţe interzise”, se precizează în comunicatul Poliţiei Suceava.

De asemenea, poliţiştii şi procurii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracțional organizat ar fi fost sprijiniți, în activitatea lor infracţională, de soţii sau concubine.

În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeți”, care să vândă substanţe interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.         

În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere este peste 300.

La activităţi au participat şi polițiști din cadrul I.P.J. Suceava şi I.P.J. Botoşani, S.C.C.O. Bistriţa şi S.C.C.O. Harghita, precum şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al D.I.P.I..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupare de traficanţi de etnobotanice cu peste 300 de clienţi, destructurată de poliţişti.
 Vizualizări articol: 7207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grupare de traficanţi de etnobotanice cu peste 300 de clienţi, destructurată de poliţişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei