Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evenimente

Flutur a prezentat programul complet pentru luna Diasporei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat ieri programul pregătit de administraţia judeţeană pentru prima ediţie a Lunii Diasporei. Gheorghe Flutur a spus că evenimentele vor avea loc în luna august a.c., pentru prima ediţie fiind pregătite întâlniri cu sucevenii plecaţi la muncă în străinătate, expoziţie de fotografii, în program fiind incluse şi principalele manifestări organizate de Consiliul Judeţean, printre care Festivalul Medieval, Pelerin în Bucovina sau Festivalul Păstrăvului.

Gheorghe Flutur a precizat că evenimentele vor începe pe 1 august a.c. cu o întâlnire în Palatul Administrativ cu reprezentanţii Diasporei, la discuţii urmând să fie prezenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate pentru a prelua problemele acestora. Astfel, la discuţiile cu sucevenii plecaţi la muncă în străinătate vor fi prezenţi reprezentaţi ai Serviciului Evidenţa Populaţiei, ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor, ai Casei Judeţene de Pensii, ai Agenţiei Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ai Finanţelor, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava. Întâlnirea de pe 1 august va începe la ora 11:00, în sala Ştefan cel Mare din Palatul Administrativ. Flutur a arătat că îşi doreşte ca la această întâlnire să fie prezent şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Maria Ligor. Şeful administraţiei judeţene a declarat că după ce vor fi preluate problemele şi solicitările sucevenilor din Diaspora care vor fi prezenţi la discuţiile de pe 1 august vor mai urma încă două întâlniri, una pe 10 august, când vor fi oferite răspunsurile şi soluţiile la problemele pe teme sociale, şi una pe 17 august, când vor fi prezentate răspunsurile la problemele pe teme economice.

 

Catalog cu fotografiile sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate

Gheorghe Flutur a mai spus că tot pe 1 august, de la ora 14:00, sucevenii din Diaspora care vor participa la întâlnirea de la Palatul Administrativ vor fi invitaţi să viziteze Muzeul de Istorie a Bucovinei.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că pe 1 august, la Muzeul Bucovinei va fi deschisă şi o expoziţie de fotografii intitulată „Sucevenii din Diasporă 2016”. „Îi invităm pe sucevenii plecaţi în străinătate să ne trimită o fotografie cu ei, de la locul de muncă, pentru a fi inclusă în această expoziţie. Ne dorim să facem un catalog de fotografii cu sucevenii din Diaspora”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că în cadrul Lunii Diasporei sunt incluse şi evenimentele Pelerin în Bucovina ( 6 - 15 august), în cadrul căruia vor fi organizate pelerinaje la Putna, Cacica sau la mănăstirea Hagigadar, Festivalul Medieval (11 – 14 august), evenimentele organizate pe 15 august de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Festivalul Păstrăvului, Bucovina Rock Castle (18 – 20 august), Festivalul de Film pentru Amatori Unica (19 – 26 august), mitingul aviatic de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi Comorile Muntelui de pe masivul Rarău (28 august). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a prezentat programul complet pentru luna Diasporei.
 Vizualizări articol: 3264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur a prezentat programul complet pentru luna Diasporei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei