Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cultură, coarne & copite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La una dintre coridele care încă îi poartă pe culmi ale extazului pe spaniolii subdezvoltaţi sufleteşte, o femeie tânără a asistat din tribună nu la moartea taurului, actorul unei regii care-i înfige în ceafă ţepuşele alea colorate ţigăneşte. Întorsătura tragică a “spectacolului” a făcut ca femeia de 31 de ani să fie martora morţii propriului ei soţ, de profesie matador. Taurul rănit, dovedind o personalitate demnă doar de marii actori, a răsturnat scenariul, luându-l la coarne & copite pe caraghiosul luptător îmbrăcat ca un mire din Glodenii Gândului.

O rafală de împunsături de coarne l-au transformat pe acesta într-o sită de carne, cartilagii şi oase. Una dintre ele l-a nimerit exact în rect, olé! Pentru că spectacol înseamnă public larg, totul a fost transmis de un post de televiziune care prelua în direct imbecila confruntare dintre un om şi un animal fără vină!

E prima moarte în arenele de coridă din acest secol, ni se spune, fără a se menţiona că un spectacol atât de inuman precum corida nici n-ar avea ce să caute în acest secol. Când s-a cerut interzicerea barbariei, Spania a găsit o breşă, trecându-l repejor în patrimonial său cultural. Cam asta înseamnă cultura pentru Spania!

E prima şi sper să fie şi ultima moarte adusă de corida în acest secol, adaug eu, privind în fotografii zecile de secvenţe de groază ale matadorului, cu faţa implorând îndurare. O faţă care nu mai păstrează nimic din zâmbetul trufaş şi imbecil, cu care practicanţii acestei “profesii” idioate ne-au obişnuit.

Sunt ani buni de când nu mă mai uimeşte amestecul de fineţe şi prostie existent la foarte multe femei. Nevasta matadorului, actualmente proaspătă văduvioară, se declara pe feisbucu’ dumisale mare fană a luptelor cu tauri. Probabil că va rămâne fană. Şi, ţinând cont că puterea e cel mai bun afrodisiac, eu zic să-şi refacă viaţa luându-l pe taurul învingător de bărbat.

Apropo, Lorenzo îl cheamă pe taur. Felicitări, Lorenzo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cultură, coarne & copite.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Cultură, coarne & copite4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei