Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2016 - Anul XXI, nr. 107 (6220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătrână înşelată cu 5.000 de euro prin metoda „accidentul”

Luni, 9 Mai 2016 (11:44:21)

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată duminică, la ora 11.15, prin 112,  de o femeie de 79 de ani, din localitate, despre faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.00, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu soţul ei, victima a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat necunoscut care i-a adus la cunoștință faptul că nepotul său a suferit un accident rutier și necesită o intervenţie chirurgicală pentru care trebuie să plătească suma de 5.000 de euro, diferența fiind  compensată de casa de asigurări de sănătate.

Ulterior, în jurul orei 11.00, la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat un bărbat necunoscut care a primit suma de 5.000 de euro și a plecat.

După câteva minute, femeia de 79 de ani a sunat-o pe soţia nepotului său, care i-a comunicat faptul că acesta nu a păţit nimic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiștii în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

“Metoda <accidental> reprezintă schema prin care un necunoscut, care de obicei se dă drept avocat sau amic, contactează telefonic rudele unei persoane despre care povestesc că a fost implicată într-un accident rutier grav sau o altă ilegalitate şi că rudele respective trebuie să plătească urgent victimelor accidentului o anumită sumă de bani pentru a scăpa de la închisoare persoana sau pentru a-i asigura servicii medicale (de obicei fiul celor apelaţi telefonic).

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi  prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În primul rând trebuie ştiut faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână înşelată cu 5.000 de euro prin metoda „accidentul”.
 Vizualizări articol: 3933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Bătrână înşelată cu 5.000 de euro prin metoda „accidentul”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei