Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2016 - Anul XXI, nr. 107 (6220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cumplit, şi atât

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În momentul în care omuleţul ăla a căzut, urmăream live partidă. Am declarat, cu martori, exact în clipa aia, că e mort. Iar desfăşurarea ulterioară a nebuniei avea să-mi confirme nenorocita presimţire. Am urmărit apoi, timp de două zile, tot ce se putea în legătură cu acest caz. Declaraţiile tuturor celor intervievaţi încercau în primul rând să găsească vinovaţii. Îmi permit şi eu să interpretez cele văzute şi trăite cât se poate de dramatic, spunând în primul rând că dincolo de probabile afecţiuni congenitale, nedepistabile la controalele periodice (şi care, oricât de complexe ar fi, rămân oricum doar unele de rutină), momentul în care se petrece aşa o nenorocire nu poate decât să ia prin surprindere pe absolut toată lumea prezentă: sportivi, tehnicieni, echipe medicale. Cu atât mai mult cu cât pe loc, în situaţia dată, nu poţi face diferenţa între un infarct şi un atac vascular cerebral. Ca atare, tind să merg pe mâna medicului echipei, care a declarat că atunci, pe gazon, a constatat că omul avea puls. Ca atare, era firească preluarea lui de către ambulanţa şi transportarea către spital. Se face mare caz de faptul că medicul, în chiar clipele alea, se afla în tribună, unde fuma. Adică? În incinta terenului, e interzis. În tribune, nu. Ar fi trebuit să bănuiască apropierea nenorocirii!? Hai să nu fim tâmpiţi şi de data asta. În continuare, se ia în discuţie ce s-a petrecut în ambulanţă. Păi, dacă avea puls în continuare, mi se pare perfect logic să se fi încercat transportarea lui cât mai rapidă la spitalul aflat la doi paşi. Deci, nu reuşesc să găsesc vreo culpă medicală. Mai degrabă, cred că greşeala fatală a fost cea a introducerii lui pe teren. Dacă se confirmă că s-ar fi plâns de dureri, dar totuşi a fost folosit, atunci acolo e vina şi îi aparţine antrenorului în primul rând. În sfârşit, dincolo de orice altceva, să păstrăm şi noi un minut de reculegere şi să ne rugăm să nu mai avem parte vreodată de transmisia live a decesului vreunui sportiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cumplit, şi atât.
 Vizualizări articol: 3144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Cumplit, şi atât3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei