Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2015 - Anul XX, nr. 251 (6063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DNA, sesizată pentru conflict de interese în privinţa fostului primar din Brodina, Vasile Melen

Miercuri, 28 Octombrie 2015 (11:53:43)
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în cazul lui Vasile Viorel Melen, fost primar al comunei Brodina, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, precum şi indicii privind posibila săvârşire de către acesta a infracţiunilor de conflict de interese şi a celor asimilate faptelor de corupţie, fiind sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Suceava.Valoarea totală a contractelor semnate de Melen cu încălcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese este de 11.535.939,71 lei (aprox. 2,6 milioane euro), sumă finanţată din bugetul de stat, bugetul local sau din fonduri europene nerambursabile.Melen a semnat, în calitate de primar al comunei Brodina, nouă contracte de lucrări şi servicii, precum şi trei acorduri-cadru de servicii, încheiate între primărie şi SC FORESTBROD SRL, respectiv SC DARO FOREST SRL, precum şi ordinele de plată prin care s-au efectuat plăţi către aceste societăţi comerciale. Melen a fost administrator şi asociat al celor două societăţi comerciale până în luna iunie 2012. De asemenea, soţia lui a deţinut calităţile de asociat şi administrator al SC FORESTBROD SRL până la data de 19 iunie 2012, precum şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în perioada 1 mai 2003 - 22 martie 2013.De asemenea, Melen a semnat alte patru contracte de vânzare-cumpărare, încheiate de Primăria comunei Brodina cu soţia şi fiul lui, precum şi cu SC FORESTBROD SRL. Mai mult, acesta a aprobat rapoartele care au stat la baza atribuirii a trei dintre contractele de lucrări menţionate anterior, contracte de finanţare din fonduri europene nerambursabile.Astfel, Melen a avut posibilitatea să anticipeze realizarea unui folos material pentru soţia şi fiul său, respectiv pentru SC FORESTBROD SRL şi SC DARO FOREST SRL, societăţi la care acesta a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat.„Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 76, alin. 1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/28 septembrie 2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, Agenţia a identificat şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii asimilate faptelor de corupţie, prevăzute de art. 12 din Legea 78/2000, şi a infracţiunii de conflict de interese, incriminate de art. 301 Cod penal, motiv pentru care a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava”, se precizează în comunicatul ANI.Melen a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA, sesizată pentru conflict de interese în privinţa fostului primar din Brodina, Vasile Melen.
 Vizualizări articol: 2352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA, sesizată pentru conflict de interese în privinţa fostului primar din Brodina, Vasile Melen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei