Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2014 - Anul XIX, nr. 70 (5579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri nerambursabile de 3,15 milioane de euro pentru Mănăstirea Putna

Joi, 27 Martie 2014 (16:03:48)

Mănăstirea Putna a primit o alocare de 3,15 milioane de euro, fonduri europene prin Programul Operational Regional (Regio) 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pentru lucrări de restaurare, modernizare şi conservare.Contractul de finanţare a fost semnat joi de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, şi stareţul Melchisedec Velnic, la sediul MDRAP. Banii au fost alocaţi pentru restaurarea şi consolidarea Casei Domneşti, a atelierelor, a stareţiei, a cramei şi a chiliilor care fac parte din ansamblul Mănăstirii Putna, pe o suprafaţă de 2.000 mp, pentru sistemul electric şi termic al mănăstirii, pentru iluminatul arhitectural exterior, care va spori atractivitatea monumentului istoric. La acestea se adaugă lucrări pentru refacerea învelitorii şi a accesului în mănăstire, pe o suprafaţă de 2.900 mp, şi construcţia a două info-chioşcuri.„Proiectul îşi propune conservarea unui simbol naţional şi cultural al poporului român şi al credinţei ortodoxe. Sperăm ca, peste 2 ani, când mănăstirea va aniversa 550 de ani, să arate aşa cum se cuvine”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.După finalizarea proiectului, toate spaţiile, respectiv Casa Domnească, atelierele, stareţia, crama, chiliile, vor fi deschise spre vizitare turiştilor şi vor găzdui expoziţii cu obiecte de patrimoniu ale Mănăstirii Putna: icoane, cărţi vechi, vase sfinte, veşminte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri nerambursabile de 3,15 milioane de euro pentru Mănăstirea Putna.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fonduri nerambursabile de 3,15 milioane de euro pentru Mănăstirea Putna3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei