Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţul poliţiei în ce priveşte asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-2013

Joi, 29 August 2013 (15:02:58)

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a realizat un bilanţ în ce priveşte activitatea de asigurare a protecţiei unităţilor de învăţământ în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-2013, în perioada 14 ianuarie – 21 iunie 2013.

Activitățile IPJ Suceava s-au desfăşurat în cooperare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și celelalte structuri MAI şi au vizat menţinerea ordinii şi liniştii publice în interiorul şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, prin asigurarea prezenței poliţiştilor la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri și includerea în itinerariul de patrulare al poliţiei a căilor de acces; reglementarea traficului auto şi pietonal din zona instituțiilor de învăţământ; reducerea absenteismului şi abandonului şcolar; descurajarea găştilor de cartier în care sunt implicaţi elevii; reducerea faptelor cu violenţă comise în zona unităţilor de învăţământ; reducerea consumului de alcool şi droguri de către minori; asigurarea climatului de ordine și liniște publică în zona unităților de învățământ preuniversitar stabilite ca centre de examen și evaluare pentru bacalaureat și evaluările naționale, dar și pentru concursurile de titularizare a cadrelor didactice.

Astfel, în perioada analizată, polițiștii au participat la 1.427 şedinţe cu elevii, iar activitățile preventive au cuprins numeroase campanii şi programe, cum ar fi: ,,Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”, ,,Împreună pentru siguranţa copiilor”, ,,Strada nu ţine loc de şcoală”, ,,Tinereţe fără delincvenţă”, ,,Casa de la şcoală”, ,,Să exmatriculăm violenţa şcolară”, activităţi susţinute cu 5.000 de afişe şi 15.000 de flyere cu recomandări preventive care au fost afişate şi înmânate elevilor.

La nivelul județului au fost sesizate în perioada vizată 17 infracţiuni în care au fost implicaţi elevi (în scădere cu 7 fapte, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012), din care 11 în incinta şcolilor și 6 în zona adiacentă acestora. Cele mai multe infracțiuni în acest domeniu sunt reprezentate de loviri şi alte violenţe (10) și furturi (6), alături de 1 faptă de distrugere. 15 elevi au fost autori de fapte penale, iar dintre victime, 15 sunt din rândul elevilor şi 1 din rândul cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţul poliţiei în ce priveşte asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-2013.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţul poliţiei în ce priveşte asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei