Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

80% dintre unităţile şcolare din judeţ au realizat până în prezent lucrările de igienizare

Joi, 29 August 2013 (16:05:52)

80% dintre unităţile şcolare din judeţ au realizat până în prezent lucrări de igienizare a spaţiilor, în vederea asigurării condiţiilor corespunzătoare începerii anului şcolar, constând în lucrări de văruit, vopsit, curăţarea pardoselilor, parchetare, lambrisare, reparaţii de mobilier şi sobe etc. De asemenea, lucrările de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sunt planificate pentru a fi realizate cu firme specializate, în limitele fondurilor alocate, la începutul lunii septembrie.

În unele situaţii, contribuţiile pentru executarea lucrărilor au fost suportate de autorităţile locale, care au alocat fonduri pentru construcţii, reabilitări, extinderi, grupuri sanitare şi reparaţii (ex. Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Fălticeni, Rîşca, Dorna Candrenilor, Coşna, Cajvana, Adâncata, Siminicea, Putna).

Inspectorul şcolar general, prof. Gheorhe Lazăr, a remarcat situaţiile de la Vicovu de Sus, pentru Şcoala Gimnazială Nr. 3, unde Primăria a achiziţionat un teren ce va fi pus la dispoziţie pentru construcţia unei baze sportive (sală de sport, teren de sport), şi de la Dorna Candrenilor, unde Primăria a alocat fondurile necesare pentru construcţia unei noi clădiri de gădiniţă.

Faţă de anul şcolar precedent, rămân în continuare dificultăţi în asigurarea funcţionalităţii spaţiilor şcolare la unităţile şcolare având în derulare obiective de investiţii.

Mai sunt unităţi care funcţionează în spaţii improprii, în condiţiile unei cifre mari de şcolarizare (Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni) sau datorită nealocării fondurilor la unele lucrări de reabilitare (Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Rădăşeni), a unor situaţii de retrocedări, închirieri, spaţii degradate etc.

„Nici o unitate şcolară nu a semnalat probleme în asigurarea combustibilului pentru încălzirea unităţilor şcolare. Problemele transmise de către unele unităţi se referă însă, mai ales, la aspecte de altă natură, cum ar fi inexistenţa posturilor de fochişti sau deficienţe în funcţionarea centralelor”, mai precizează inspectorul şcolar general, prof. Gheorhe Lazăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80% dintre unităţile şcolare din judeţ au realizat până în prezent lucrările de igienizare.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
80% dintre unităţile şcolare din judeţ au realizat până în prezent lucrările de igienizare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei