Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Săptămâna Naţională a Voluntariatului”

Marş împotriva accidentelor rutiere, mâine, în centrul Sucevei

Marţi, 14 Mai 2013 (14:43:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Asociaţia „Euroactiv” Suceava şi unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, organizează mâine, de la ora 13:00, un marş împotriva accidentelor rutiere, consumului de alcool la volan, traversărilor neregulamentare, împotriva drogurilor, tutunului şi violenţei în şcoli.

Marşul va avea următorul traseu: esplanada Casei de Cultură Suceava, Prefectură, Biblioteca Judeţeană, Hotel Bucovina, Primărie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Spitalul Judeţean şi revenire la Biblioteca Judeţeană Suceava. Acţiunea se desfăşoară în cadrul „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”, în perioada 13-19 mai, şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi prevenirii accidentelor rutiere, a consumului de alcool la volan, a traversărilor neregulamentare, a consumului de droguri, plante etnobotanice, tutun şi a violenţei în şcolile sucevene.

Psihologul Constantin Alecsa, preşedintele Asociaţiei „Alecs Group”, a spus că la sfârşitul marşului „dorim ca în zona Bibliotecii Judeţene Suceava - Parchet, porţiunea cuprinsă între semaforul din intersecţia bdului Ana Ipătescu cu strada Ştefan cel Mare, să simulăm un accident rutier, la care să participe maşini de descarcerare şi ambulanţe, maşini de stingere a incendiilor, Crucea Roşie, pentru a limita efectele accidentului rutier şi de a oferi elevilor participanţi la marş, dar şi populaţiei, măsurile de prim ajutor care se impun la un astfel de eveniment, desfăşurat în cardul proiectului <România – Alege Viaţa>”.

Scopul proiectului este de a aduce la cunoştinţă populaţiei riscurile şi mai ales consecinţele sociale şi economice ale accidentelor rutiere produse din diverse cauze, prin acţiuni de informare şi popularizare a celor mai eficiente mijloace şi măsuri de prevenire şi evitare a acestora. „Chiar dacă numărul accidentelor rutiere este în descreştere, nu putem să nu constatăm că numărul persoanelor accidentate este destul de mare, iar proiectul nostru urmăreşte să atenţioneze participanţii la trafic printr-o simulare de accident într-o zonă cât mai aglomerată a oraşului, pentru sensibilizarea populaţiei”, a completat Constantin Alecsa.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marş împotriva accidentelor rutiere, mâine, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marş împotriva accidentelor rutiere, mâine, în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 mai 2013, 16:56:13
lipsa de ocupatie mai bine zis frecat menta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei