Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2012 - Anul XVII, nr. 98 (5003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PNL Suceava şi-a definitivat lista de candidaţi pentru Consiliul Local Suceava

Luni, 30 Aprilie 2012 (11:00:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liberalii suceveni au aprobat duminică lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ. Aprobarea candidaților a avut loc în cadrul Adunării generale a membrilor Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, prilej cu care a fost aprobată şi candidatură liderului liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, pentru funcţia de primar al Sucevei. La întâlnirea liberalilor suceveni au fost prezenţi liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Ovidiu Donţu şi preşedintele PC Suceava, Paul Rusu.

Pe primul loc de pe lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Local Suceava aprobată duminică se află Alexandru Băişanu. Acesta este urmat de Corneliu Vornicu – locul 2, Vasile Mocanu – locul 3, Ovidiu Doroftei – locul 4, Andrei Păduraru – locul 5, şi Dan Roibu– locul 6. Pe locul al şaptelea ar urma să fie nominalizat un reprezentant al PC Suceava. Lista este continuată de Daniel Prorociuc– locul 8, Violeta Moga– locul 9, Romeo Butnariu  – locul 10, Vasile Bilius – locul 11, Marius Cernescu– locul 12, Nicu Năstase – locul 13 şi Vasile Galeş– locul 14. De precizat că raportul dintre candidaţii PNL şi PSD pentru Consiliul Local Suceava este de 1 la 1. Lista finală a USL pentru deliberativul local al municipiului Suceava va fi depusă în cursul zilei de luni, 30 aprilie 2012.

În şedinţa de duminică a liberalilor a fost aprobată şi lista candidaţilor propuşi de Organizaţia Municipală Suceava a PNL pentru Consiliul Judeţean. Şi această listă este deschisă de liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care ocupă primul loc. Pe locul al doilea se află actualul consilier Brânduşel Nichitean, pe locul 3 a fost nominalizată Cristina Teodorovici, în timp ce Ilie Niţă va ocupa locul13, iar Tiberiu Beldiman - locul 15.

 

Nechifor: „Dacă la nivel naţional s-a produs schimbarea asta nu înseamnă că la Suceava va fi simplu”

Prezent la şedinţa liberalilor suceveni, Cătălin Nechifor, şi-a început discursul prin a le mulţumi celor care în primele trei luni ale acestui an „au avut curajul” să iasă în stradă şi să protesteze împotriva guvernării PD-L. „Datorită lor am convingerea că în acest moment avem democraţie în România. După aproape patru ani de chin, furt şi încălcare a tuturor regulilor şi a bunului simţ ne-am câştigat din nou dreptul la democraţie. Aveţi la Suceava împreună cu noi partenerii din USL o misiune grea, aceea de a schimba soarta oraşului şi de al aduce pe Alexandru Băişanu pe fotoliul de primar al municipiului”, a spus Nechifor. El a arătat că dacă la nivel central s-a reuşit schimbarea Guvernului şi venirea USL la putere, la nivel local şi judeţean lucrurile nu sunt atât de simple. „Trebuie să ne aşteptăm la o campanie dificilă. Dacă la nivel naţional s-a produs schimbarea asta nu înseamnă că la Suceava va fi simplu ba dimpotrivă şi e foarte important ca aici să avem un primar USL”, a mai spus Nechifor.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, a declarat că din punctul său de vedere, Alexandru Băişanu poate să fie cel care să aducă schimbarea la nivelul conducerii Primăriei Suceava. Donţu i-a urat succes lui Alexandru Băişanu în cursa pentru câştigarea fotoliului de primar al Sucevei, precizând că „să îl asigur de susţinerea organizaţiei municipale a PSD în proporţie de 100% precum şi de susţinerea mea personală în această bătălie de pe teritoriul municipiului Suceava”. Ovidiu Donţu a mai precizat că „Alexandru Băişanu poate să producă schimbarea la nivelul conducerii administraţiei publice locale şi trebuie să facă acest lucru”.

 

Băişanu: Candidez pentru ca Suceava să aibă identitate

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Băişanu, acesta a declarat că principalul scop candidaturii sale nu este câştigarea funcţiei de primar, ci dorinţa ca Suceava să-şi regăsească identitatea. Băişanu a spus că dacă în cazul municipiului Cluj Napoca se vorbeşte despre istorie, turism şi mediu universitar, la Iaşi se vorbeşte de Palatul Culturii şi universitate, iar la Botoşani se vorbeşte despre teatru, filarmonică, Ion Creangă, Mihai Eminescu sau chiar de puşcărie, despre Suceava nu se poate spune nimic. „Când ne gândim la Suceava, industrie nu, locuri de muncă nu, teatru nu, cultură nu, puşcărie nu. Numai nu. Municipiul Suceava nu are identitate”. De asemenea, el a ţinut să le transmită un mesaj pedeliştilor suceveni, declarând că „PDL-iştii n-au înţeles niciodată cine sunt eu şi se tot întreabă, aşa că am să le explic astăzi cine sunt: viitorul primar al municipiului Suceava!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava şi-a definitivat lista de candidaţi pentru Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 12 voturi
PNL Suceava şi-a definitivat lista de candidaţi pentru Consiliul Local Suceava3.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(30 apr 2012, 15:24:57
Lungu , expert în canibalism fiind , scrutează zarea
cu ochii oblici , cercetându-i fir-a-păr
în poziţia ghiocelului,la cetăţean 'cearcă iertarea
dar dulapu' cu scheleţi îi e duru' adevărhappy
2.   ASTEPTARILE SUNT MARI trimis de
(30 apr 2012, 18:06:49
Asteptam foarte mult de la guvernarea USL.Toate frustarile,nemultumirile,angoa noastre s-au strans intr-un munte de deziluzii.USL: trebuie sa transforme acest munte de deziluzii intr-o vale a sperantei.
Vrem ca Suceava sa aiba identitatea proprie.Vrem ca Romania sa aiba identitatea proprie.Pentru asta oamenii care ne vor conduce trebuie sa aiba coloana vertebrala dreapta.
3.   * trimis de
(30 apr 2012, 18:31:13
Domnul şi doamna Contribuabil trebuie să decidă ( mintenaş)
Şi pensionarii, şi ... toţi ( de la gabardină la tricou )
Toţi vor intra-n cabine pentru sau anti-Lungu&Fluturaş
C’est la merde!!! Îi mai vrem p’ăştea,sau .. ceva nou ?

Partea bună a veştilor proaste e că furatul se opreşte
S-au schimbat lucrurile, băsiştii nuş’ dacă mai pot fura
( mă rog .. nu de tot , n-ar mai fi româneşte )
Ce vremuri ?! parcă mai ieri el-Băse ne ciuruia

Ca nişte atomi pulverizaţi îmi par băsiştii acum
Fug ca şoarecii la inundaţie , îşi caută barcă
Pfui, a dreq istorie ! a mai întors o foaie-n album
Îi mai crede cineva? nu ştiu,ştiu doar că-ncearcă
4.   :)) trimis de
( 1 mai 2012, 12:13:31
voi credeti ca burtosii astia o sa faca ceva?laughing nici gand...o sa faca ce au facut si stramosii lor adica Iliescu..si ceilalti..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei