Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2012 - Anul XVII, nr. 98 (5003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul Ungureanu a căzut

 

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Ungureanu fiind demis.

Anunţul a fost făcut de senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, care iniţial a anunţat 236 voturi "pentru".

El a precizat că au fost 12 voturi "împotrivă" şi "o bomboană".

Ulterior, la solicitarea PDL, voturile au fost renumărate, Ruşanu precizând apoi că au fost 235 de voturi "pentru".

Rezultatul votului la moţiunea de cenzură a fost anunţat oficial în plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Membrii Guvernului Ungureanu nu au fost prezenţi în sală la momentul anunţului oficial al rezultatului votului la moţiune.

Potrivit procesului verbal prezentat în plen de deputatul PSD Georgian Pop, din totalul de 460 de parlamentari au fost prezenţi 259, fiind exprimate 248 de voturi, patru fiind anulate.

Dintre voturile valabil exprimate, 235 au fost "pentru" şi 9 "împotrivă".

 

Boc: În acest moment nu mai există coaliţia guvernamentală

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că "în acest moment nu mai există coaliţia guvernamentală".

"Pentru că un partener a trădat, nu mai există încredere", a mai spus Boc, întrebat dacă actuala coaliţie se va prezenta la consultările de la Cotroceni cu o altă propunere de premier.

Emil Boc acuzase grupul minorităţilor naţionale că "a lucrat pe la spate" Guvernul.

 

Boc: I-am spus preşedintelui că PDL nu desemnează candidat de prim-ministru

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, ieri, că democrat-liberalii l-au informat pe şeful statului, în întâlnirea de la Cotroceni, că PDL nu desemnează candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar cei care au majoritatea în Parlament să îşi asume guvernarea.

"Am constatat azi că actuala coaliţie care a susţinut Cabinetul Ungureanu nu mai există", a spus Boc.

El a precizat că PDL, ca principal partid care a susţinut Guvernul Ungureanu, nu va nominaliza un candidat pentru funcţia de premier.

De asemenea, el a spus că cei care au "întrunit majoritatea în Parlament, astăzi", trebuie să îşi asume formarea unui nou guvern.

El a apreciat că noul guvern trebuie să stopeze "instabilitatea politică".

Din delegaţia PDL au făcut parte Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Ioan Oltean.

 

Iliescu: Urmează un Guvern de serviciu, care să asigure desfăşurarea alegerilor, poate devansate

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la RFI, că rezultatul moţiunii reprezintă "o confirmare a unei degringolade în care se află actuala putere" şi că "urmează un guvern de serviciu", care să asigure desfăşurarea alegerilor locale şi parlamentare, cele din urmă "poate devansate".

"Degringolada partidului de la guvernare era vizibilă şi asta a dus la acest rezultat. Guvernul nu mai avea susţinerea necesară nici măcar în partidul de bază al alianţei puterii. Rezultatul e o confirmare a unei degringolade în care se află actuala putere. Urmează un guvern de serviciu, care să asigure desfăşurarea alegerilor locale şi parlamentare, poate chiar devansate, care să dea ţării un nou Parlament, cu o nouă majoritate, care să reflecte realitatea din ţară şi care să asigure continuitatea procesului de guvernare a ţării", a spus Iliescu.

Întrebat dacă se gândeşte la un guvern de serviciu cu Victor Ponta în frunte, Iliescu a răspuns: "N-are importanţă cu cine! Un guvern care va avea o misiune absolut limitată, să asigure buna desfăşurare a alegerilor locale şi parlamentare, iar cele parlamentare, probabil chiar devansate şi care să dea ţării un nou Parlament, care să reflecte situaţia reală din ţară, opţiunea electoratului, care să aibă asigurată o majoritate stabilă pentru viitorul Guvern, pentru viitoarea guvernare".

Chestionat în continuare dacă acest "guvern de serviciu" ar fi format de USL, Iliescu a răspuns că nu îl interesează asta, "e secundar".

Solicitat să precizeze ce crede că va face preşedintele Traian Băsescu, Iliescu a răspuns: "Poate se trezeşte, pentru că până acum a trăit într-un spaţiu virtual, nelegat de realităţile din ţară. Poate că-l trezeşte acest moment şi să nu mai facă jocuri care să ameţească… Altminteri, lucrurile sunt inevitabile, indiferent cum va manipula preşedintele acest moment. Deci urmează inevitabil un guvern de serviciu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul Ungureanu a căzut.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul Ungureanu a căzut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E FINITA LA COMEDIA trimis de
(28 apr 2012, 11:46:26
A cazut puterea portocalie.Ce se intampla cand virgula cade netu?Nu mai poti intra pe siturile preferate,nu mai poti vorbi cu prietenii,nu mai poti vedea filmele preferate.
Ce se intampla atunci cand virgula cade puterea portocalie?Nu mai ai contact cu dictatura,tradarea de tara,coruptia,lichelismul,incompetenta,reaua intentie,neprofesionalismul,se
1.1  RE: E FINITA LA COMEDIA trimis de
(28 apr 2012, 21:55:10
"cand cade netu" nu e o cacofonie. Si e preferabil sa scrii am mancat un ca-cat decat am mancat virgula un ca-cat! Numai footbalistii si semidoctii folosesc "virgula" in exprimarea orala!
2.   * trimis de
(28 apr 2012, 11:46:45
Moţiunea a trecut ! bun , pasul unu’
Dar pasu’ unu-i şi ultimul dacă nu pică nebunu’
Sfânta mucenică Roberta vina şi-a asumat
Era obosită ... şi-a “greşit” la numărat

Ooo , ce ţigănie a fost ieri în Parlament ?!?!
Şantaje , ameninţări şi dureri de burtă în direct
Mingea-i la centrul terenului , se-aşteaptă o mutare
Alianţa USL (unită) se pregăteşte de centrare

Ştim cum a fost ! sperăm (lojic) la mai bine
Ne-am săturat de placebo . VREM “VITAMINE” !
De la atâta sărăcie globulele albe s-au făcut gri
Nici pavelele ,parcă,nu mai vor să fie portocalii

Poluarea eu-lui şi briza cancerului PeDeList
Aş vrea să-l uit cât timp o să mai exist
3.   Morcov mare Flutur are trimis de
(28 apr 2012, 12:22:52
Nu cred ca-i adevarat, Flutur guita ieri ca guvernul are sprijin solid iar dupa putina hodina la umbra nucului batran, se trezeste fara portocale in traista guvernului. Sa-l mai credem pe acest individ deosebit de bombalau? Iti vine randul, nenorocitule.
4.   Ponta portocaliul trimis de
(28 apr 2012, 17:19:20
Caderea guvernului ungureanu este inca o strategie de maestru a carmaciului mahmur de la Cotroceni. Oricat de mult l-as ura pe acest gunoi nu pot sa nu ii recunosc calitatile de om politic si manipulator desavarsit. Parerea mea e ca USL-ul se bucura inainte de vreme. Tara e la pamant iar pana la alegerile din toamna USL-ul va trage ponoasele guvernarii portocalii. Cum pulimea are memoria scurta, in noiembrie portocalii(mai nou deghizati in verde) vor zbiera ca usl-istii au adus natiunea in halul fara de hal in care a ajuns si , unindu-se cu pepededeii si bozgorimea au sanse mari sa ajunga iar la guvernare! Daca acest lucru se va intampla si jegurile orange vor ajunge iar la putere atunci ne putem lua adio de la Romania ca stat national unitar independent!!!
5.   TE-AI DUS MULT PREA DEPARTE trimis de
(28 apr 2012, 17:37:43
Sincer nu cred varianta ta,e mult prea fortata.Basescu a primit cea mai grea lovitura din viata lui.este expirat si va fii suspendat.Am urmarit atent motiunea si a fost o batalie pe viata si pe moarte.Cazul Placinta care a fost luata pe sus si inchisa prin birouri spune totul.PDL a folosit tot arsenalul securist pentru a-si intimida parlamentarii.USL nu are o sarcina grea pana in toamna.Trebuie sa returneze banii furati pensionarilor,trebuie sa returneze banii furati bugetarilor,trebuie sa organizeze alegerile(din acest motiv sper sa fie corecte,sa nu se mai fure voturi,mizerii cu mutatii fictive, liste de vot care contin cu 60000 oameni in plus,sacose,excursii etc) E asa greu????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei