Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2012 - Anul XVII, nr. 98 (5003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nazare: Constructorii de autostrăzi trebuie să simtă presiunea ministerului pentru a lucra

Marţi, 1 Mai 2012 (18:49:09)

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a declarat, marţi, în timpul unei inspecţii la lucrările de pe tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, că firmele care s-au implicat în constrcţia autostrăzii "trebuie să simtă presiunea şi atenţia" Ministerului Transporturilor pentru a le finaliza la timp.

Ministrul Alexandru Nazare a inspectat, marţi, lucrările la tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, în zona podului peste Mureş din apropiere de Simeria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor, mai ales că de la ultima inspecţie din 25 martie s-au făcut peste două sute de angajări, iar lucrările au avansat.

"Personalul s-a suplimentat: au conştientizat faptul că există nişte termene foarte clare şi că memorandumul ISPA prin care este finanţat se află într-un anumit stadiu şi trebuie respectat şi în momentul de faţă pot să spun că această lucrare are premizele să fie deschisă pentru trafic în luna octombrie şi trebuie terminată până la sfârşitul anului”, a declarat ministrul.

Întrebat ce ar trebui să facă viitorul ministrul al Transporturilor, Nazare a evitat un răspuns direct.

"Eu n-aş putea să vorbesc despre ce ar trebui să facă un viitor ministru. Eu vreau să-mi fac datoria până la capăt şi, aşa cum am anunţat încă din prima săptămână, am monitorizat lucrările foarte atent, pentru că toţi constructorii trebuie să simtă presiunea şi atenţia ministerului pe aceste lucrări pentru a se face la timp. Doar astfel se pot rambursa banii la timp, ceea ce este foarte important pentru România”, a afirmat ministrul Transporturilor.

În 25 martie, ministrul Transporturilor le ceruse constructorilor tronsonului de autostradă Deva-Orăştie să finalizeze lucrarea până în luna octombrie, cu patru luni înainte de termenul specificat în contract.

Tronsonul Deva - Orăştie, de pe traseul autostrăzii Nădlac - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa, beneficiază de o finanţare în valoare de 177,92 milioane de euro (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului României este de 69 de milioane de euro, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 32,5 kilometri, cu două benzi pe sens. Pe traseu vor fi construite 21 de poduri, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş, care va avea o deschidere de 720 de metri. De asemenea, vor fi două noduri rutiere, peste 100 de podeţe şi aproape 19 kilometri prevăzuţi cu panouri antifonice.

Termenele de finalizare a lucrărilor sunt august 2012 pentru segmentul Simeria - Orăştie (17,7 kilometri) şi februarie 2013 pentru sectorul Deva - Simeria (14,8 kilometri).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nazare: Constructorii de autostrăzi trebuie să simtă presiunea ministerului pentru a lucra.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nazare: Constructorii de autostrăzi trebuie să simtă presiunea ministerului pentru a lucra0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei