Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La CJ au fost semnate contracte de 8,2 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri forestiere

Duminică, 12 Februarie 2012 (15:08:37)

La sediul Palatului Administrativ au fost semnate sâmbătă contractele de finanţare pentru modernizarea a şase drumuri comunale care fac legătura cu exploataţii forestiere sau păduri private. Este vorba de 35 de kilometri de drum din localităţile Putna, Ciocăneşti, Şaru Dornei, Dorna Arini, Dorna Candreni şi Coşna, valoarea lucrărilor ridicându-se la 8,2 milioane de euro.

Contractele de finanţare au fost semnate în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, de către şeful Centrului Regional de Dezvoltare Rurală şi Pescuit Iaşi, Liviu Bulgaru, pe de o parte, şi primarii celor şase comune, pe de altă parte.

Gheorghe Flutur a ţinut să sublinieze că pentru judeţul Suceava au fost aprobate spre finanţare 342 de proiecte de dezvoltare rurală, în valoare de 143 de milioane de euro, însemnând modernizarea a 230 de kilometri de drumuri comunale, montarea a peste 145 de kilometri de conducte de apă  şi 115 kilometri de conducte de canalizare. Unele proiecte au fost finalizate, iar altele se află încă în derulare. Flutur a adăugat că printre proiectele aprobate în ultimii trei ani se află înfiinţarea de unităţi de procesare a laptelui, a cărnii, a lemnului, fabrici de panificaţie, ateliere de ţesături, pictură, proiecte pentru instalarea tinerilor în mediul rural.

Flutur a declarat: „Preocuparea noastră, în această perioadă în care Suceava derulează proiecte de peste un miliard de euro, este partea de dezvoltare rurală. Avem proiecte însemnate care se referă la îmbunătăţirea şi ridicarea nivelului de trai al populaţiei. Dacă vorbim de aceste măsuri, cele 143 de milioane de euro vor schimba în bine viaţa unui număr de 200.000 de locuitori. Am vrut să subliniez pentru opinia publică faptul că traversăm o perioadă grea, de criză, dar trebuie să ne aducem aminte şi ce se întâmplă bun în această ţară şi în acest judeţ, fie pe bani fie de la bugetul de stat, fie de la UE. În felul acesta, încercăm să dezvoltăm judeţul Suceava şi cred că asta se simte. Anul 2012 va fi anul în care se vor finaliza foarte multe lucrări, aproape majoritatea, ca să tragem o linie şi să recunoaştem că în aceşti ani s-a întâmplat ceva bun în judeţul Suceava”.

Flutur a menţionat că în perioada următoare vor mai fi aprobate şi alte proiecte de dezvoltare rurală pentru judeţul Suceava, arătând că în intervalul 2009-2011 au fost depuse în total 950 de proiecte, cu o valoare de peste 600 de milioane de euro. Numai pe măsura 322, judeţul Suceava are aprobate 34 de proiecte în valoare de 84 de milioane de euro, alte 20 urmând a fi aprobate în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La CJ au fost semnate contracte de 8,2 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri forestiere.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La CJ au fost semnate contracte de 8,2 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri forestiere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Modernizare drumuri forestiere !!!! trimis de
(12 feb 2012, 16:32:09
Domnilor Responsabili ai Prefecturii Suceava !!! Va aduc la cunostinta cu respect ca: Mai sunt dr.forestiere care fac obiectul discutiilor,transportul materialului lemnos se efectueaza pe dr. judetiene in mare parte,acestea fiind lasate in paragina,nimeni nu este interesat de felul cum arata. Daca aveti un pic de respect, pentru populatia care este nevoita sa utilizeze aceste drumuri,care arata ca dupa al 2_lea razboi !!!,uitati-va va rog la dr.jud 174 respectiv : Brosteni-Neagra-Dàrmoxa, pe care zilnic circula camioane de 45-50 to.inotànd prin gropile care ajung la adàncimi de 1,5 m facànd adevarate cascadorii. !!! Prin prezenta va rog sa faceti o excursie cu masina dvs.,apoi astept un raspuns la acest comentariu ...... !!!semnat :N.R. locuitor al zonei !!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei