Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luhan: Achiziţiile publice şi parteneriatul public-privat sunt soluţiile pentru atragerea de investiţii în România

Miercuri, 26 Octombrie 2011 (16:23:01)

Parlamentarul european PD-L, suceveanul Petru Luhan a anunţat că Parlamentul European a adoptat, în cursul zilei de marţi, cu majoritate de voturi, raportul referitor la viitorul achiziţiilor publice. Luhan a spus că acest raport reprezintă un pas extrem de important în simplificarea şi modernizarea legislaţiei europene în acest domeniu. El a subliniat că solicitat Comisiei Europene să acorde o importanţă mai mare autorităţilor locale şi regionale, precizând că acestea sunt unii din cei mai importanţi cumpărători din Europa şi au un rol esenţial în aplicarea normelor de atribuire a contractelor de achiziţii publice. „Autorităţile locale şi regionale trebuie să beneficieze de mai multă atenţie şi trebuie să fie incluse în procesul de revizuire a normelor UE de achiziţii publice, proces care ar trebui să le ofere o autonomie sporită”. 

Petru Luhan a explicat că achiziţiile publice în Uniunea Europeană reprezintă un segment strategic al pieţei unice europene şi sunt un element cheie pentru îndeplinirea obiectivelor de creştere economică. Europarlamentarul PD-L a mai spus că sunt multe cazurile în care beneficiarii sau autorităţile contractante au invocat normele privind achiziţiile publice ca unul dintre factorii ce au determinat gradul scăzut de absorbţie al fondurilor europene.

„Timpul necesar finalizării procesului de achiziţie publică, precum şi unele acţiuni în justiţie, sub forma unor proceduri de apel îndelungate, care sunt adesea blocate de diferiţi operatori economici, au condus în numeroase cazuri la pierderea finanţării europene”, a precizat Petru Luhan.  El a adăugat că rezoluţia Parlamentului European, votată marţi cu majoritate de voturi, recomandă aplicarea unor versiuni accelerate ale procedurilor de atribuire, în special în cazul proiectelor publice majore, iar autorităţile locale şi regionale trebuie să fie încurajate să aplice aceste proceduri pentru a nu periclita soarta proiectelor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: Achiziţiile publice şi parteneriatul public-privat sunt soluţiile pentru atragerea de investiţii în România.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luhan: Achiziţiile publice şi parteneriatul public-privat sunt soluţiile pentru atragerea de investiţii în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei