Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul cere verificarea modului de utilizare a banilor daţi de APIA pentru întreţinerea păşunilor

Duminică, 12 Iunie 2011 (13:28:56)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a dispus printr-un ordin verificarea modului în care au fost utilizate sumele acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) pentru realizarea lucrărilor de întreţinere a păşunilor din judeţ. Decizia a fost luată după finalizarea verificărilor privind modul de administrare a păşunilor comunale din toate cele 114 localităţi ale judeţului Suceava. Potrivit prefectului, în urma acestor verificări s-a constatat faptul că în 112 localităţi ale judeţului există suprafeţe de păşune 42.444 de hectare, din care aproape 15.100 de hectare nu sunt inventariate, 3.704 hectare sunt în domeniul public al localităţilor, iar 23.643 de hectare sunt în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale. Potrivit raportului încheiat la finalul verificărilor, în comunele Izvoarele Sucevei şi Şaru Dornei nu sunt inventariate suprafeţe de păşune comunală.

Sorin Popescu a precizat că din totalul suprafeţelor existente la nivelul localităţilor din judeţ a fost dată în administrare, sub diverse forme, arendare, închiriere, concesionare, o suprafaţă totală de aproape 30.000 de hectare de păşune. Din aceasta, o suprafaţă de 23.730 de hectare a fost declarată eligibilă la APIASuceava, iar Consiliile Locale mai au la dispoziţie 12.548 de hectare.

Prefectul judeţului a spus că în urma verificărilor s-a constatat faptul că în unele cazuri nu există actualizarea inventarierii bunurilor ce aparţin localităţilor, care se realizează anual, iar primarul nu a prezentat Consiliului Local modul de utilizare a acestor bunuri, pentru anul precedent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul cere verificarea modului de utilizare a banilor daţi de APIA pentru întreţinerea păşunilor.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul cere verificarea modului de utilizare a banilor daţi de APIA pentru întreţinerea păşunilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei