Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iul 2010 - Anul XV, nr. 163 (4454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi candidaţi eliminaţi din examenul de titularizare după ce au fost prinşi copiind

Miercuri, 14 Iulie 2010 (15:53:10)

Doi candidaţi au fost eliminaţi din examenul de titularizare, astăzi, după ce au fost surprinşi de către supraveghetori încercând să copieze rezolvarea subiectelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, „cei doi candidaţi eliminaţi din examen concurau pentru posturile de profesor de educaţie fizică şi de limba franceză”. Conform metodologiei de susţinere a titularizării, tentativa de fraudare sau fraudarea examenului se pedepseşte cu eliminarea candidatului din sala de examen.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a mai precizat că „un alt candidat a fost eliminat din examen, nu din motive de fraudă, ci pentru că nu avea asupra sa un document de identitate”.

1170 de candidaţi s-au înscris la examenul naţional de titularizare, însă astăzi, la concurs s-au prezentat 959 dintre aceştia.  71 dintre candidaţi, deşi au venit la examen, au părăsit sala în timpul testării şi sunt consideraţi retraşi din examen.

Cu două zile înainte de examenul naţional de titularizare au avut loc probele vocaţionale, la care s-au înscris 60 de concurenţi. 11 dintre aceştia nu s-au prezentat la probe, iar restul candidaţilor au promovat testarea.

Numărul candidaţilor participanţi la examenul de titularizare din acest an a fost extrem de mare comparativ cu numărul posturilor titularizabile scoase la concurs de IŞJ. Astfel, numai 131 dintre candidaţii de la examenul de ieri vor reuşi să prindă un post la catedră ca titular, începând cu anul şcolar viitor.

Oferta pentru titulari este cu peste  50% mai mică decât anul trecut, iar numărul posturilor netitularizabile şi al celor incomplete este mai mic cu circa 150-200 de catedre. Astfel, cei care încă mai vor să obţină un post în învăţământ au la dispoziţie 131 de posturi titularizabile, 402 posturi netitularizabile complete şi 446 incomplete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi candidaţi eliminaţi din examenul de titularizare după ce au fost prinşi copiind.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi candidaţi eliminaţi din examenul de titularizare după ce au fost prinşi copiind0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei