Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iul 2010 - Anul XV, nr. 163 (4454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disponibilizări

Peste 200 de locuri de muncă desfiinţate în cadrul Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valul disponibilizărilor din administraţia publică locală a dus la desfiinţarea a peste 200 de locuri de muncă în cadrul Primăriei Suceava, o parte din salariaţi urmând să rămână fără serviciu chiar de luna viitoare.

Conform noilor prevederi legale, din OUG nr. 63/2010, numărul maxim de posturi admis în Primăria Suceava este de 733 de persoane, în vreme ce actuala organigramă de funcţionare cuprinde 942 de posturi.

Mai exact, numărul maxim de posturi în aparatul de specialitate al municipalităţii este de 600 de persoane, la care se mai adaugă 107 poliţişti comunitari, 16 angajaţi la Serviciul Public de Evidenţă a Persoanelor şi zece posturi pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

“Din fericire, la Primăria Suceava sunt 143 de posturi vacante, iar reducerile de personal aprobate de Guvern nu vizează şi posturile salarizate din capitolele de învăţământ, asigurări şi asistenţă socială, ori sănătate. În aceste condiţii, singurele disponibilizări care vor fi făcute sunt cele din cadrul Poliţiei Comunitare şi a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, în total 33 de persoane”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Practic, de luna viitoare, 29 de poliţişti comunitari vor rămâne fără serviciu. Acestora li se vor adăuga încă patru angajaţi ai Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, ale căror posturi vor fi desfiinţate prin aprobarea unei noi organigrame de funcţionare a municipalităţii sucevene, în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii iulie.

Numărul exact al angajaţilor din serviciile menţionate separat este dat tot prin ordonanţa de Guvern, prin stabilirea unui număr maxim de funcţionari necesari la populaţia pe care o deservesc. De exemplu, conform noilor reglementări, nu se acceptă mai mult de un poliţist comunitar la mia de locuitori, în timp ce actuala organigramă cuprinde 160 de posturi de poliţişti comunitari, din care 136 sunt ocupate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de locuri de muncă desfiinţate în cadrul Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 3413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de locuri de muncă desfiinţate în cadrul Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar din birourile de la etajele superioare? trimis de
(14 iul 2010, 11:34:05
De ce nu se fac disponibilizari in birourile de la etajele superioare ale primariei? Chiar nu vedeti domnule Primar ca problema este in birouri unde sunt functionari corupti si incompetenti?
2.   Tot cei cu salarii mici.... trimis de
(14 iul 2010, 15:23:38
Tot cei cu sararii mici pleaca. Din primarie de la ghisee nu pleaca nimeni? Cand ai treaba acolo trebuie sa astepti ore in sir, ca sunt ocupate cu cafele si daca nu le impingi o atentie nu se poate sa rezolvi problema pentru care esti acolo.
Si care sunt criteriile dupa care se dau afara politistii comunitari? Raman pilele si relatiile raman nu, CHIAR DACA AU ABATERI?
Astept cu nerabdare sa vad selectia pe care o ve-ti face.
3.   Putorile afara trimis de
(14 iul 2010, 22:12:05
Domnule Lungu,se zice ca "cine se aseamana se aduna" asa ca va rog faceti o regula in ograda primariei si scapati de putorile care traiesc ca niste paduchi ai societatii batjocorind cetatenii Sucevei vorbindule zeflemist si intorcand spatele in asteptarea ciocolatei,si care consuma banii nostrii ai contribuabiilor,si demonstrati contrariul ca nu va asemanati!
4.   ....simpla curiozitate trimis de
(14 iul 2010, 22:46:45
D-le primar sant curios ce persoane vor fi pe lista disponibilizatilor, ce alegeti ? Nepotismul, pila, limba in ureche sau performanta si competenta. Dumnezeu sa va ajute !
5.   ... trimis de
(15 iul 2010, 00:26:26
Specialistii sunt plecati de mult. Au mai ramas doar cei care au dat ceva ca sa se incadreze (in general navetisti) si care stau prin comunele limitrofe, fara prea multa carte. Acestia se multumesc cu salarii mici pentru ca de obicei iau spagi pentru serviciile pe care le fac. Indiferent pe cine da afara, vor ramane aceleasi servicii de proasta calitate.
6.   Traditie trimis de
(16 iul 2010, 14:36:14
La intrare,ghiseul unde isi odihneste fundul o "baba" tafnoasa,nu ai nici o sansa sa rezolvi ceva,decat numai daca "babaciunea" vrea.Dupa ce vorbeste la tel apoi cu colegele,iti spune,citez :"ia sa vad" si aproape instantaneu-mergi la camera x,acolo surpriza,este inchis.Stai o jumatate de ora,iata ca vine functionara platita din bani publici.De unde vine? De la piata,cu ardei,ceapa,rosii,etc,insa noi o platim din taxe si impozite.Alta,trebuia sa-si faca unghiile cu oja iar clientii asteptau....Uite asa se lucreaza la primarie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei