Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revizuire de sporuri

Flutur taie elanul sindicaliştilor din sistemul de protecţie socială

Joi, 12 Martie 2009 (14:59:20)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a dat o veste proastă sindicaliştilor din sistemul de protecţie socială cu care s-a întâlnit în această săptămână şi anume că se va proceda la o revizuire drastică a sporurilor în acest an. Flutur i-a anunţat pe sindicalişti că toate cheltuielile cu salariile se vor încadra în bugetul de anul trecut şi a făcut apel la raţiune şi cumpătare într-un an în care criza financiară nu va ocoli Consiliul Judeţean. „Dacă m-aş lua după solicitările dumnealor, bugetul în sistemul de protecţie socială ar creşte cu 40%-50% faţă de anul trecut”, a declarat Flutur. Problema spinoasă o reprezintă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unitate care numără peste 2.000 de angajaţi şi care consumă mai mult de 40% din bugetul Consiliului Judeţean. Aici se va proceda la revizuirea sporurilor. În primul rând, a spus şeful administraţiei judeţene, sporul de 75% pentru condiţii grele de muncă nu îl va mai primi toată lumea. „Punctul nostru de vedere este categoric: să plătim sporul de 75% doar celor care lucrează în condiţii grele, cu cei infestaţi cu HIV, cu cei care au afecţiuni neuropsihice. Acest spor să se dea doar acelor oameni, nu şi portarilor sau altor categorii de persoane precum fochişti de centrală, care nu intră în contact cu bolnavii”, a menţionat Flutur. El a mai spus că a solicitat sindicaliştilor să fie de acord cu amânarea pentru anul 2010 a plăţii unor drepturi salariale pe care angajaţii din sistemul de protecţie a copilului le-au câştigat în instanţă, adică o sumă de circa 70 de miliarde de lei vechi pe care Consiliul Judeţean nu o are în acest an.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur taie elanul sindicaliştilor din sistemul de protecţie socială.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur taie elanul sindicaliştilor din sistemul de protecţie socială5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 mar 2009, 18:12:12
Asistenta sociala... un domeniu care a luat amploare dupa '89. Problea e ca a ramas aceeiasi mentalitate a functionarilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei