Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2007 - Anul XII, nr. 259 (3634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liga I

CFR Cluj ia avans în clasament

Echipa CFR Cluj a câştigat, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), meciul cu UTA Arad, contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I şi rămâne neînvinsă în actuala ediţie a competiţiei interne. CFR Cluj a deschis scorul în minutul 11, prin Cristian Fabbiani, aflat la primul gol în meciurile disputate de clujeni pe teren propriu, după ce până acum a marcat doar în partidele din deplasare. Fabbiani a marcat de la 10 metri, cu latul, după o centrare de la Semedo de pe dreapta. Semedo a majorat scorul în minutul 28, atunci când a marcat din 8 metri, cu capul, după o centrare de la Didi. La partidă au asistat circa 5.000 de spectatori. Galeria echipei CFR a scandat: "Campionii/Campionii României vom fi noi", dar a afişat şi un banner pe care scria "I Love Park" (Îl iubesc pe Park), aluzie la jucătorul rivalilor de la Universitatea Cluj, care a marcat în propria poartă la meciul de marţi cu Gloria Buzău, scor 2-3. Fanii clujeni au scandat şi numele lui Florin Dan, fost jucător la CFR Cluj, care a salutat galeria în momentul în care a fost înlocuit cu Mihuţ.

 

Andone nu-i interesat să fie campion de toamnă

 

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat că nu este interesat să fie campion de toamnă cu formaţia clujeană, ci vrea să câştige titlul la finalul sezonului. "Am avut o primă repriză bună şi puteam marca mai mult de două goluri. În repriza secundă, jucătorii au vrut probabil să se menajeze şi UTA ne-a dominat clar. A avut o posesie mult prea mare. Noi am demonstrat că avem forţă de atac şi că putem bate pe oricine. Arbitrul Berbecaru a greşit pentru că am avut şi două penaltiuri, la Didi în repriza a doua. Mai sunt patru etape, însă pentru mine nu este important să fiu campion de toamnă, ci campion", a spus Andone.

 

Supăraţi pe Fabbiani

 

Fotbalistul echipei CFR Cluj, Christian Fabbiani, va fi suspendat la meciul cu FC Vaslui, din etapa a XIV-a a Ligii I a primit al patrulea cartonaş galben, avertisment pentru care va fi amendat de conducerea clubului. "Fabbiani va sta la Vaslui. Voi vorbi cu preşedintele şi trebuie să-i dăm o amendă lui Fabbiani pentru felul în care a luat cartonaşul galben azi. Primele trei le-a luat pentru proteste, este şi mai grav, să văd ce soluţii găsesc pentru a-l înlocui pe Fabbiani, Didi cu Anca sau Didi cu Canales, deşi Canales poate nu ar fi bine să debuteze chiar la Vaslui. Regret că nu l-am schimbat pe Fabbiani", a declarat tehnicianul Ioan Andone. Fotbalistul Adrian Anca a declarat că este capabil să-l înlocuiască "cu brio" pe Fabbiani, dacă va decide antrenorul. "Eu sunt în stare să-l înlocuiesc cu brio, dacă antrenorul va apela la mine", a spus Anca.

 

L-au supărat pe Magiun

 

Antrenorul echipei UT Arad, Marin Barbu, l-a acuzat de lipsă de fair-play pe preşedintele de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care a afirmat că formaţia arădeană a fost cel mai slab adversar întâlnit de clujeni în actuala ediţie de campionat. "UTA a fost cel mai slab adversar întâlnit până acum. Băieţii au simţit acest lucru şi nu au turat motoarele. Rapid a fost cel mai puternic", a afirmat Mureşan. Răspunsul lui Marin Barbu nu s-a lăsat aşteptat: "Ciocu' mic că Cel de Sus ne vede pe toţi. Probabil că Mureşan a văzut alt meci şi nu a observat că cele două goluri s-au marcat pe greşelile fundaşilor noştri, nu pe faze lucrate, iar noi am avut o posesie destul de bună vizavi de diferenţa de valoare. Dacă este aşa de bun să vină la UTA să facă echipă în condiţiile de acolo. Conducătorii trebuie să aibă fair-play şi să nu caracterizeze adversarii, dar eu am început să mă obişnuiesc cu lipsa de fair-play".

În altă ordine de idei, Magiun a declarat că speră ca UTA să recupereze în clasament, deoarece formaţia arădeană nu are lot de retrogradare. "Deşi sunt probleme în cadrul grupării noastre, am vrut să ne apropiem de valoarea adversarului. Vreau să-i felicit pe jucători, pentru că au încercat să joace cât mai bine, deşi diferenţa de valoare este foarte mare. I-am făcut să înţeleagă şi să joace chiar şi fără bani. Având în vedere diferenţa financiară dintre cele două cluburi, scorul nu este nici chiar aşa de mare. Din păcate nu am avut vârf de atac, sunt trei accidentaţi, Radovanovici, Roszel şi Bălţoi, dacă aveam două vârfuri de valoarea şi viteza lui Bălţoi altul era scorul. Dacă nu se rezolvă problemele la nivel organizatoric, echipa poate să coboare mult în clasament şi e păcat", a comentat Barbu.

 

Vor răzbunare împotriva lui Dorinel Munteanu

 

Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că CFR Cluj vrea ca la meciul cu FC Vaslui, de duminică, să-i demonstreze fostului antrenor Dorinel Munteanu, actual tehnician al vasluienilor, că poate fi pe primul loc.

"Suntem pe un drum bun şi mergem cu încredere la Vaslui, să-i demonstrăm lui Dorinel Munteanu că putem fi pe primul loc, deşi s-a îndoit de acest lucru, şi că străinii pe care nu i-a vrut au valoare", a afirmat Mureşan. În ceea ce priveşte meciul cu UTA, Mureşan a spus că jucătorilor clujeni le-a fost greu să se concentreze după victoria cu Rapid, din etapa trecută. "O nouă victorie pentru noi, după un meci greu pentru că a fost dificil să ne concentrăm după partida cu Rapid. S-a văzut că echipa are valori individuale, iar în repriza a doua ne-am jucat cu ocaziile. Am avut şi un 11 metri pe care arbitrul nu l-a acordat. Diferenţa dintre noi şi celelalte echipe a crescut la şase puncte şi sigur va mai creşte, pentru că echipele din spate vor avea meciuri între ele. În acest moment, cei mai civilizaţi în fotbalul românesc sunt jucătorii şi antrenorii, care merită respect. Conducătorii, cel puţin unii dintre ei, se comportă jalnic", a comentat Mureşan. Antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, nu a rămas dator şi i-a răspuns lui Iuliu Mureşan. "Cred că domnul Mureşan nu a învăţat nimic din perioada când a lucrat cu mine. Am tot respectul pentru CFR Cluj, că au investit în club şi în aducerea de jucători, dar mai sunt multe lucruri de făcut acolo. El ştie foarte bine de ce nu am folosit atunci anumiţi jucători", a spus Dorinel Munteanu.

 

Urmează o nouă etapă încinsă

 

Chiar dacă ecourile etapei intermediare nu s-au stins încă, Liga I programează o nouă etapă. Sâmbătă şi duminică se vor derula meciuri extrem de interesante, iar duelul declaraţiilor a început deja între combatante. Runda a 14-a va aduce patru meciuri de importanţă capitală pentru configuraţia clasamentului, cel puţin în partea superioară. Prima partidă şoc se dispută la Craiova. Chiar dacă nu are un parcurs prea bun, trupa lui Nicolo Napoli vrea să rupă lungul şir de înfrângeri în faţa lui Dinamo, mai ales că aceştia nu vor putea alinia cea mai bună formulă de joc din cauza accidentărilor şi suspendărilor. Duminică sunt însă trei meciuri pe muchie de cuţit. Liderul merge la Vaslui, într-un meci al marilor orgolii între Dorinel Munteanu şi fosta sa echipă, CFR Cluj. Şi Rapidul va avea un meci infernal, Unirea Urziceni fiind o formaţie care a crescut mult. Un handicap pentru oaspeţi va fi acela că Dan Petrescu stă în tribună, după suspendarea dictată ca urmare a incidentelor din jocul cu Dinamo. Ultima partidă a etapei se joacă la Timişoara. Aflată pe val formaţia bănăţeană nu ia în calcul decât victoria, chiar dacă pe Bega vine Steaua, reîncărcată după venirea lui Lăcătuş.

Etapa se joacă după următorul program:

Sâmbătă

14:00 U Cluj – Ceahlăul Piatra Neamţ, TELESPORT

14:00 Oţelul Galaţi – Gloria Buzău, NATIONAL TV

20:45 Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti, ANTENA 1

Duminică

14:00 SC Vaslui - CFR Cluj, KANAL D

14:00 UTA – Pandurii Târgu Jiu, TVR

14:00 Gloria Bistriţa – Farul Constanţa

17:00 Dacia Mioveni – Poli Iaşi, TELESPORT

18:45 Rapid Bucureşti – Unirea Urziceni, NATIONAL TV

20:30 Poli Timişoara – Steaua Bucureşti, KANAL D

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Cluj ia avans în clasament.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Cluj ia avans în clasament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei