Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Romania - Ungaria, un meci cât o calificare

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii echipei naţionale trebuie să fie câini, răi, dar în acelaşi timp să joace ca nişte gentlemeni şi din plăcere în meciul cu Ungaria, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

"Jucătorii sunt conştienţi de importanţa jocului, dar această presiune nu trebuie să apese pe umerii lor în momentul în care intră pe teren. Am şi lucrat mult în acest sens, pentru că este doar un joc de fotbal. Trebuie să munceşti, să lupţi, dar este foarte important cum joci, când ai mingea în posesie, ce probleme pui adversarului. La un asemenea meci trebuie să joci şi cu plăcere şi cu bucuria că eşti în teren, că joci pentru România. Ei cu gândul ăsta trebuie să intre pe teren. Nea Imi aşa ne spunea, să intrăm pe teren, să jucăm cu plăcere. Am împrumutat şi eu acest lucru şi aşa le spun jucătorilor mei ca în momentul în care intră pe teren să fie şi câini şi răi, dar şi în acelaşi timp să fie şi gentlemeni când au mingea, să joace de o asemenea manieră încât să-şi surclaseze adversarul, cu imaginaţie, din una-două atingeri şi atunci totul va fi în regulă", a spus Piţurcă.

 

Piţurcă visează că România mai rămâne cu şanse şi în cazul unui meci egal

Victor Piţurcă a afirmat că şi la un meci egal România mai are şanse de calificare în barajul pentru Cupa Mondială, însă a precizat că nu se gândeşte că partida s-ar termina remiză.

"Mai am de gând să fac o ultimă repetiţie şi mâine dimineaţă, numai dacă voi constata că jucătorii sunt foarte bine din punct de vedere fizic. Timpul va fi puţin mai rece decât azi. Suntem pregătiţi pentru lupta de mâine seară. Teoretic, şi la un meci egal şansele noastre de a merge la baraj rămân în continuare, dar trebuie să câştigăm cu Turcia, însă noi ţintim victoria. Vom vedea dacă o şi vom putea obţine. Nu vreau să mă gândesc că meciul s-ar termina cu un egal. Ştim că ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, cu un adversar bun, valoros, care a crescut mult în ultimul timp. Ştim că meciul e aproape decisiv. Vom reuşi să câştigăm, îi vom detrona de pe locul doi şi şansele noastre de a ajunge la baraj rămân deschise", a subliniat Piţurcă.

 

Nu există nici o problemă medicală în lot

Selecţionerul susţine că toţi jucătorii sunt valizi din punct de vedere fizic şi că mai are dubii asupra a trei posturi. "Tot lotul de jucători e valid, şi-au revenit şi cei care aveau mici probleme. Nu m-am decis asupra primului 11, mai sunt două-trei semne de întrebare. Mă voi hotărî mâine la prânz când voi avea şedinţa tehnică. Marica încă face parte dintre semnele de întrebare", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă este de părere că atacantul Ciprian Marica poate evolua aproximativ o oră în meciul cu Ungaria, chiar dacă nu a mai jucat de multă vreme într-un meci oficial. "Prima dată să joace şi să vedem cât va putea duce. Din punctul nostru de vedere, poate să joace cel puţin 60-70 de minute fără probleme. Cum momentul este extrem de important, orice jucător poate duce un joc, mai ales un Marica, care din punct de vedere fizic este extrem de puternic. Dacă va fi să joace Marica va fi decizia mea şi numai a mea. Eu sunt responsabil, eu ştiu ce e mai bine în momentul ăsta pentru echipa naţională şi toate măsurile pe care le iau sunt spre binele echipei", a menţionat Piţurcă.

El s-a arătat surprins de forma fizică arătată de mijlocaşul Gabriel Torje, care se află în aceeasi situaţie cu Marica. "Pe Torje l-am simţit la cel mai înalt nivel. Reacţionează foarte bine din punct de vedere fizic, nici nu ne aşteptam. Nici când juca meci de meci nu era în forma asta fizică, dar una e antrenamentul şi altceva este jocul. Sper să fie în joc cum s-a prezentat la antrenamente", a explicat Piţurcă.

Fundaşul Vlad Chiricheş, care a venit accidentat la lot, a fost recuperat de medicul Pompiliu Popescu, a precizat Piţurcă. "Problemele la spate le rezolvasem. Avea un fel de contractură după antrenamentul pe care l-a susţinut la noua sa echipă, dar e în regulă acum. Tratamentul doctorului nostru a fost foarte eficient şi este foarte bine", a mai spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a declarat că mijlocaşul Alexandru Maxim va avea libertate totală când se va afla în posesia mingii: "Cred că în momentul ăsta, Maxim poate da randament oriunde în atac, pe benzi, în spatele vârfului. Maxim când intră în posesia mingii, trebuie să aibă libertate totală la calităţile tehnice pe care le are. Depinde de el cum va specula spaţiile libere lăsate de echipa adversă şi de partitura tactică pe care i-am trasat-o, că deja o ştie".

 

De unde vin pericolele

Selecţionerul consideră că Ungaria are jucători periculoşi în ofensivă şi speră ca elevii săi să nu repete greşeala de la primul gol primit la Budapesta din fază fixă. "În faţă toţi sunt periculoşi. Dzudzak, Hajnal, Szalay, Koman sunt jucători cu calităţi fotbalistice deosebite şi dacă nu eşti atent, pot face diferenţa în orice moment. Ungaria îşi va face jocul ei. Echipa Ungariei nu e una care să preseze. E o echipă care de obicei joacă în poziţional, are nevoie de spaţii, pentru că are jucători de viteză. Vom vedea de ce manieră vor aborda ei jocul", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că faţă de partida din 1999, câştigată de România cu scorul de 2-0, meciul de acum este mai important, însă presiunea psihică a fost mai mare atunci. "În 1999 încărcătura parcă era mai mare, fiindcă nu obţinusem nicio victorie împotriva Ungariei. Acum e un moment extrem de important. Atunci nu ne băteam cu Ungaria pentru locul doi, ci în luptă cu Portugalia pentru primul loc. Acum jocul este mai important ca niciodată", a explicat Piţurcă.

 

Apel la suporteri pentru a se comporta civilizat

Victor Piţurcă a afirmat că nu este interesat de tensiunile politice din jurul acestui meci. "Un meci de fotbal, e un meci de fotbal, este un joc iubit de miliarde de oameni de pe această planetă şi trebuie luat ca atare. Restul, nu mă interesează. Sper să fie un spectacol agreabil în teren, să câştige echipa cea mai bună, cea mai valoroasă, cea mai inspirată în acel moment", a subliniat Piţurcă.

Antrenorul primei reprezentative îşi doreşte ca suporterii echipei naţionale să-i încurajeze pe jucători pe tot parcursul partidei. "Toate echipele naţionale au jucători rapizi. Noi sperăm să fie toate mingile la noi, să terminăm cu finalizare şi să nu aibă ei momente când să ne prindă pe contraatac. Suporterii trebuie să fie alături de noi, indiferent de ce se va întâmpla pe teren. Chiar dacă rezultatul nu ne e favorabil, trebuie să se comporte civilizat, pentru că noi vom face totul pentru victorie. Dacă nu o vom putea obţine, probabil că vinovatul numărul 1 voi fi eu şi voi suporta consecinţele, dar jucătorii trebuie aplaudaţi. Tănase are un regim special din partea publicului, el aşteaptă să facă meciurile bune din ultima perioadă", a adăugat Piţurcă.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile jucătorilor ungari care susţin că flancul drept al echipei României este cel mai slab, Piţurcă a răspuns: "Eu cred că partea noastră dreaptă este cea mai puternică. Să fie atenţi oaspeţii noştri, pentru că avem o parte dreaptă foarte puternică, cu jucători foarte tehnici, care le vor pune mari probleme."

 

Meciul începe la ora 21.00

Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de starea gazonului de pe Arena Naţională şi a precizat că jucătorii săi nu au nevoie să se antreneze pe el. "Am văzut gazonul alaltăieri. De gazon se ocupă şi un profesionist pe care l-am avut la Steaua, domnul Gabroveanu. Gazonul era în condiţii foarte bune. Sper ca la ora jocului să fie şi mai bun. Avea nevoie să fie călcat de mai multe ori, să se aşeze brazdele, dar gazonul arată foarte bine. Am fost ca să văd dacă e nevoie să facem un antrenament pe teren, dar am constatat că nu, pentru că va fi foarte bun. Dacă făceam antrenamente şi noi şi oaspeţii noştri îl mai stricam. Ne lua foarte mult timp să ne antrenăm acolo, patru ore, şi ne dădea programul peste cap, astfel că am decis să rămânem la Mogoşoaia", a concluzionat Piţurcă.

Naţionala României va întâlni Ungaria vineri, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romania - Ungaria, un meci cât o calificare.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romania - Ungaria, un meci cât o calificare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei