Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

România a spus adio unui nou turneu final

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2012, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat, vineri seară, pe Arena Naţională, în faţa Belarusului, în penultima etapă a grupei D a preliminariilor competiţiei europene.

România a ratat calificarea obţinând doar o remiză în meciul cu Belarus, în timp ce una dintre contracandidatele la calificare, selecţionata Bosniei-Herţegovina, a învins, vineri, pe teren propriu, cu 5-0 (4-0), naţionala Luxemburgului, şi a acumulat 19 puncte în 9 meciuri, cu 6 mai multe decât România, care ocupă poziţia a treia în grupa D a preliminariilor.

România a deschis scorul în minutul 19, după ce Lucian Sânmărtean i-a centrat lui Gabriel Torje, care scăpat singur cu portarul i-a pasat lui Adrian Mutu, atacantul Cesenei împingând mingea în poarta goală. Adrian Mutu a devenit astfel primul jucător al echipei naţionale de fotbal a României care înscrie pe Arena Naţională.

În minutul 45, Moţi luftează o minge, iar Kornilenko profită şi scăpat singur cu Pantilimon, egalează situaţia pe tabelă.

Adrian Mutu îşi aduce România în avantaj, transformând în minutul 51 un penalti dictat de arbitru după un fault comis de Verhovţov asupra atacantului român.

Belarus stabileşte scorul final, 2-2, în minutul 82, după ce Rudik profită de o greşeală a lui Raţ şi pasează până la Dragun, care şutează pe lângă portarul Pantilimon.

La meciul disputat pe Arena Naţională au asistat 30.000 de spectatori.

Un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei Universitatea Craiova a protestat, vineri seară, pe Arena Naţională, faţă de excluderea formaţiei oltene din Liga I, ei aducând pe stadion un steag negru, în semn de doliu, şi scandând mai multe mesaje injurioase la adresa lui Mircea Sandu. Fanii olteni, îmbrăcaţi în tricouri negre, au scandat în prima repriză a meciului România - Belarus: "Ştiinţa nu moare", "Mitică la puşcărie" şi "Mircea Sandu eşti o mizerie". În minutul 24 al partidei, grupul de suporteri, aflat la peluza Nord a stadionului, a fost evacuat de forţele de ordine.

După încheierea meciului, jucătorii echipei naţionalei au fost huiduiţi de fanii prezenţi, care au scandat doar numele fotbaliştilor Adrian Mutu şi Gabriel Torje.

 

Franţa - Bosnia, finala grupei

Reprezentativa Franţei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), naţionala Albaniei, şi îşi va disputa cu Bosnia-Herţegovina primul loc în grupă. Golurile au fost marcate de Malouda '11, Remy '38 şi Reveillere '67. La albanezi, dinamovistul Elis Bakaj a intrat pe teren în minutul 63.

Primele două locuri vor fi stabilite în ultima etapă a grupei, marţi, când Franţa întâlneşte pe teren propriu Bosnia-Herţegovina.

Clasamentul grupei D cu o etapă înainte de finalul preliminariilor: 1. Franţa - 20 de puncte, 2. Bosnia-Herţegovina - 19 puncte, 3. România - 13 puncte, 4. Belarus - 13 puncte (10 jocuri), 5. Albania - 8 puncte, 6. Luxemburg - 4 puncte (10 jocuri).

La 11 octombrie, de la ora 22.00, reprezentativa condusă de Victor Piţurcă dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.

 

Piţurcă ar fi vrut o victorie

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că reprezentativa României ar fi trebuit să câştige meciul cu Belarus, pe care "l-a avut la discreţie", şi a apreciat că este nevoie să aducă la echipa naţională cât mai mulţi jucători tineri în vederea următoarei campanii de calificare.

"Din păcate nu am reuşit să câştigăm acest joc, pe care l-am avut la discreţie. Am avut momente bune, dar când primeşti goluri de asemenea manieră este foarte greu să câştigi chiar şi împotriva unei echipe mai puţin valoroase, precum cea a Belarusului. Ce să le reproşez fundaşilor la conferinţa de presă, o voi face la şedinţa de analiză a meciului. S-a văzut cum s-a primit şi primul şi al doilea gol, a fost acolo şi o greşeală colectivă. Chiar dacă şi la primul şi la al doilea gol, tactic stăteam bine în teren. Dar au fost greşeli. Dacă nu luam acel gol la finalul primei reprize, poate câştigam azi. Probabil că s-au mulţumit cu un gol avans. Normal că ştiam de scorul din Bosnia, mai grav este că au aflat şi jucătorii. De unde, nu ştiu. Oricum, era de aşteptat să piardă cei din Luxemburg", a spus Piţurcă la conferinţa de presă de după meci.

Victor Piţurcă a menţionat că va face unele modificări pentru meciul cu Albania, din ultima etapă a preliminariilor. "Vor fi cu siguranţă schimbări în meciul cu Albania. Azi am încercat să trimit în teren cei mai tehnici jucători pe care îi avem în lot, dar iată că acest risc, la acest nivel, poate să te coste. A fost şi o stare de oboseală. În plus unii jucători nu au evoluat, cum au fost Raţ, Tamaş şi Marica. Campania viitoare depinde de valoarea jucătorului, nu neapărat dacă joacă la echipa de club. De exemplu, Marica nu evoluează la club, dar la naţională o face foarte bine", a precizat selecţionerul.

 

Neamţul de pe banca Belarusului: „Rezultat fantastic”

Selecţionerul Belarusului, Bernd Stange, a declarat după remiza cu România, că acest rezultat, meritat, este fantastic pentru echipa sa.

"Belarus n-a câştigat niciodată împotriva României, din contră a pierdut întotdeauna. În această campanie a noastră Belarus a făcut două egaluri. Astăzi am intrat foarte greu în joc, iar în primele 20 de minute n-a mers nimic la echipa mea. Asta şi pentru că am aliniat o echipă nouă, care n-a jucat niciodată în această formulă. Ca să fiu cinstit acest egal este meritat. 2-2 în România reprezintă pentru Belarus un rezultat fantastic. Între Belarus, Bosnia şi România nu există diferenţe atât de mari. În trecut au existat, dar Belaurs a recuperat acest handicap", a spus Stange.

Referitor la penaltiul transformat de Mutu, în minutul 51, tehnicianul a spus: "Dacă a dat arbitrul 11 metri, înseamnă că a fost. Oricum sunt prea bătrân ca să mă mai enervez".

 

Piţurcă, pus la zid de Cornel Dinu

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, l-a criticat, într-o emisiune televizată, pe antrenorul primei reprezentative, Victor Piţurcă, despre care a spus că nu are calităţi de selecţioner şi că, din acest punct de vedere, i-ar fi preferat pe Gheorghe Hagi sau Ladislau Boloni la naţională.

"Selecţionerul nu a fost capabil să dimensioneze capacităţile reale de joc ale Franţei şi Italiei în grupa din Elveţia, ceea ce spune foarte mult. E un băiat simpatic, este plăcut de Viorel Păunescu, de Mircea Sandu... E comod, e descurcăreţ în fel şi fel de întâmplări, dar de aici şi până la a fi selecţioner este o cale foarte lungă. Aş fi preferat un Hagi sau un Boloni. Aici e pe familii, ca în Sicilia", a spus Dinu la GSP TV.

Cornel Dinu, fost selecţioner, a criticat şi FRF pentru obiectivul îndepărtat pe care i l-a stabilit lui Piţurcă, participarea la turneul final al CM din 2016.

"Victor Piţurcă are un mandat unic în istoria fotbalului mondial. N-am auzit în viaţa mea de o calificare peste patru ani sau cinci ani, în 2016. La echipa naţională nu există timp, există fiecare meci pe care trebuie să-l câştigi, nu există construcţie, nu există experienţe, există capacitate de selecţie, de antrenare şi să trimiţi în teren cel mai bun 11 care să câştige. Dar nu mă mai surprinde nimic în România. Să-i urăm succes, să stea liniştit pe banii pe care stă până în 2016, cu rezervele pe care le-am explicat faţă de capacitatea lui de selecţioner şi pe care mi le păstrez. Federaţia română din punctul ăsta de vedere este un fel de Daciada... A devenit cu Piţurcă un fel de Daciada. Ne pregătim pentru Daciadă, pentru Olimpiada de la Moscova, de la Los Angeles, avem 4, 6 ani în faţă, om vedea ce-om face la bârnă, mai bate Szabo la 1.500 de metri... Este distractiv până la dramatic. Începe distractiv şi se transmite dramatic şi are foarte multe puncte negre dubioase în acest raport", a precizat Dinu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a spus adio unui nou turneu final.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a spus adio unui nou turneu final0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei