Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2008 - Anul XIII, nr. 234 (3915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afară din Europa!

Joia neagră a fotbalului românesc

România nu va fi reprezentată de nicio echipă în grupele Cupei UEFA în ediţia 2008-2009, pentru al doilea an consecutiv, în urma rezultatelor înregistrate de formaţiile româneşti în patidele de joi, din turul întâi al competiţiei.

Steaua a fost prima echipă din România care s-a calificat în grupele Cupei UEFA, în sezonul 2004-2005, după ce a eliminat, în primul tur, formaţia ŢSKA Sofia: 2-1 la Bucureşti şi 2-2 la Sofia. La prima ediţie în care Cupa UEFA s-a desfăşurat în sistem grupe, după primul tur, Steaua a fost repartizată în grupa B, alături de Standard Liege, Athletico Bilbao şi Parma. Echipa antrenată la acea vreme de Walter Zenga a ocupat locul trei în grupă şi s-a calificat în sferturile de finală, unde a învins deţinătoarea trofeului, Valencia, 4-3, după executarea loviturilor de departajare, dar a fost eliminată în optimi, de Villarreal, 0-0 la Bucureşti şi 0-2 în Spania.

În sezonul următor, 2005-2006, Steaua, Rapid şi Dinamo s-au calificat în grupe, de unde doar Steaua şi Rapid au izbutit să treacă de faza grupelor. De altfel, cele două formaţii s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA, unde echipa din Bulevardul Ghencea, antrenată de Cosmin Olăroiu, a avut câştig de cauză, după 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe stadionul Naţional din complexul Lia Manoliu. Steaua a fost la un pas de calificarea în finala competiţiei, dar a fost eliminată în semifinale, de Middlesborough 1-0, la Bucureşti şi 2-4, în Anglia.

Dinamo şi Rapid au fost echipele care au reprezentat România în ediţia 2006-2007, însă doar gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a obţinut calificarea în şaisprezecimile de finală, unde a fost eliminată de Benfica Lisabona. În aceeaşi fază a competiţiei, Steaua, care s-a calificat după ce a obţinut locul trei în grupele Ligii Campionilor, a fost eliminată de FC Sevilla.

În sezonul trecut, România a avut trei formaţii la startul Cupei UEFA. CFR Cluj a fost eliminată în turul doi preliminar de Anorthosis Famagusta, 1-3 în tur şi 0-0 în manşa a doua, la Nicosia, în timp ce Rapid şi Dinamo au ieşit din competiţie în turul I. Rapid a fost eliminată de FC Nurnberg, 0-0 şi 2-2, iar Dinamo de IF Elfsborg, după 1-2 la Bucureşti şi 1-0 la Elfsborg.

 

Cinci cărţi pierzătoare

România a fost reprezentată de cinci echipe în ediţia actuală a Cupei UEFA: FC Vaslui, Unirea Urziceni, FC Timişoara, Rapid şi Dinamo.

Toate cele cinci formaţii au părăsit competiţia: Rapid Bucureşti a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA, după ce a fost eliminatã de VfL Wolfsburg, 0-1 şi 1-1; Unirea Urziceni a pierdut în faţa formaţiei SV Hamburg 0-0 şi 0-2; FC Vaslui a părăsit competiţia neînvinsă, după 0-0 şi 1-1. Echipa FC Timişoara este singura formaţie care nu a reuşit să aducă niciun punct în clasamentul coeficienţilor UEFA, fiind eliminată de Partizan Belgrad 1-2, la Timişoara, şi 0-1 la Belgrad. Dinamo nu a putut trece de olandezii de la NEC Nijmegen, 0-1 şi 0-0.

 

Neţoiu: „Asta e valoarea noastră”

Fostul acţionar al FC Dinamo, Gheorghe Neţoiu, a declarat, că, se pare, aceasta este valoarea echipei antrenate de Mircea Rednic.

"Când joci două meciuri şi nu marchezi deloc, nu ai nicio şansă să te califici. La tragerea la sorţi, toţi ne-am bucurăt că am picat cu Nijmegen. Era cel mai slab adversar peste care puteam să trecem şi, din păcate, nu am reuşit să-i învingem. Se pare că asta este valoarea noastră. De acum, Dinamo trebuie să se concentreze pe campionat, unde sunt pe primul loc şi singura lor şansă este să se redreseze în faţa suporterilor şi a tuturor", a spus Neţoiu.

 

Porumboiu nu-şi reproşează nimic

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că nu are ce să le reproşeze jucătorilor antrenaţi de Viorel Hizo şi a apreciat că gruparea vasluiană a fost mai bună decât Slavia Praga, deşi a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA.

"Când ai un asemenea ghinion, e greu. Am fost mai buni decât ei, nu am ce să le reproşez băieţilor, nu am motive de supărare. M-am dus după meci în cabine şi i-am îmbărbătat. Am fost mai buni decât ei, apoi a venit faza aceea când nu-mi vine să cred că noi am înscris atât de uşor gol în propria poartă. Ne-a lipsit experienţa competiţională. Mai uşor ca astăzi să ne calificăm nu a fost niciodată. Până la urmă am pierdut calificarea în faţa unei echipe mari. Asta e viaţa, n-avem ce face", a afirmat Porumboiu.

 

Copos visează să-l aducă pe Mircea Lucescu

Acţionarul minoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că în pauza competiţională din iarnă antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, ar putea prelua conducerea tehnică a formaţiei giuleştene.

"Eu i-am spus şi lui Fathi Taher că singurul antrenor care poate redresa corabia numită Rapid, care acum este în derivă, este Mircea Lucescu. El este omul care a obţinut prima cupă şi primul campionat pentru Rapid după zeci de ani. Este respectat de toţi rapidiştii şi sunt sigur că ar obţine din nou rezultate extraordinare în Giuleşti. Acum este legat de un contract la Doneţk, dar din iarnă s-ar putea să revină la Rapid", a spus acţionarul grupării giuleştene.

 

Dan Petrescu se teme ca echipa să nu cadă psihic

Antrenorul Dan Petrescu a declarat că rezultatul înregistrat la sfârşitul partidei Unirea Urziceni - SV Hamburg, scor 0-2, nu este real având în vederea jocul din teren.

"Scorul nu este cel real la ceea ce s-a întâmplat astăzi pe teren. Au condus cu 1-0, după ce ne-am dat noi cap în cap, a fost ca la biliard. Înainte de această fază am avut noi două ocazii mari, când Bălan şi Mara s-au precipitat în faţa porţii. Am avut apoi un penalti pe care altă echipă îl primea. Am intrat la pauză cu 0-1 şi era clar că meciul va fi foarte greu. La pauză le-am spus că eu cred încă în calificare, dar trebuie neapărat să nu primim gol în primele cinci minute. Aţi văzut şi voi ce s-a întâmplat pe urmă. După al doilea gol am mai avut ocazii şi încă un gol care a fost anulat. Al doilea gol al germanilor l-am primit ca în curtea şcolii. De când sunt la Unirea nu am primit un asemenea gol. Am făcut o figură bună, dar rămâne un gust amar totuşi pentru că nu am reuşit măcar să înscriem", a spus Petrescu.

Antrenorul grupării din Urziceni a afirmat că se teme ca nu cumva echipa să cadă în meciul cu Politehnica Iaşi, din cadrul etapei a X-a a Ligii I. "Acum îmi e frică să nu cadă echipa la meciul de luni. I-am văzut în vestiar, sunt foarte supăraţi, foarte trişti. Asta dovedeşte că ei au crezut în calificare, iar acum suferă. La noi în campionat, Hamburg ar defila", a adăugat Petrescu.

 

„Paseiro”, dat afară şi nu prea

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, ieri, că antrenorul Jose Peseiro va avea alte atribuţii având în vedere că rezilierea contractului acestuia cu gruparea giuleşeteană nu s-a produs.

"Contractul lui Jose Peseiro nu a fost reziliat. El va avea alte atribuţii în conformitate cu contractul semnat cu noi şi cu Regulamentul de Ordine Interioară al Rapidului", a spus Zotta.

Conform unor surse din cadrul clubului giuleştean, Jose Peseiro poate fi demis doar dacă îi este achitată suma de 500.000 de euro. "Peseiro refuză să accepte rezilierea contractului pentru că are de luat 500.000 de euro dacă este demis. Numai în cazul în care el demisionează clubul nu trebuie să îi plătească aceşti bani", a explicat sursa citată.

Acţionarul majoritar, Fathi Taher, a anunţat, la finalul meciului Rapid - VfL Wolfsburg, că l-a suspendat din funcţie pe Jose Peseiro şi că administratorul delegat Nicolae Manea, antrenorul echipei a doua a clubului, Marian Rada şi directorul general adjunct, Grigore Sichitiu, vor prelua conducerea tehnică a echipei. În schimb, pe site-ul oficial al clubului, se menţionează că "interimatul pe banca tehnică va fi asigurat de asistenţii portughezului, coordonaţi de Nicolae Manea şi Grigore Sichitiu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joia neagră a fotbalului românesc.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Joia neagră a fotbalului românesc4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei