Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Rapid a impresionat la debut

Echipa Rapid a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-0, formaţia Gloria Bistriţa, în prima etapă a ediţiei 2008/2009 a Ligii I, într-o partidă ce s-a disputat pe stadionul "Giuleşti- Valentin Stănescu".

Rapid a deschis scorul după 20 de minute de joc, prin brazilianul Julio Cesar, care a şutat din interiorul careului, după ce un fundaş bistriţean a deviat o centrare a lui Cesinha şi şi-a trecut în cont primul gol în tricoul "alb-vişiniu". Atacantul camerunez Pierre Boya a dus scorul la 2-0, învingându-l pe portarul Tătăruşanu, din 10 metri, în minutul 37. O altă nouă achiziţie a formaţiei din Giuleşti, Spadacio, a punctat şi el în premieră, în minutul 43, finalizând cu latul centrarea de pe partea stângă a lui Cesinha.

În repriza a doua a partidei, Boya putea realiza dubla, dar şutul său din marginea careului a lovit bara porţii lui Tătăruşanu, în minutul 69.

La partida de pe stadionul Giuleşti au asistat aproximativ 6.000 de spectatori, printre care s-a numărat şi antrenorul formaţiei CFR Cluj, Ioan Andone. În minutul 39, suporterii rapidişti au aprins o fumigenă, în sectorul rezervat gazdelor.

 

Antrenorul portughez al Rapidului a vorbit în română

Antrenorul portughez al echipei Rapid, Jose Peseiro, s-a declarat mulţumit de victorie, dar consideră că jocul giuleştenilor se poate îmbunătăţi.

Tehnicianul portughez a început conferinţa de presă de după partida cu Gloria Bistriţa, citind în limba română de pe foaie: "Am jucat bine. E o victorie justă, dar ne putem îmbunătăţi jocul. Sunt bucuros pentru jucători şi suporteri şi sunt mulţumit că am câştigat". El a continuat conferinţa de presă în limba engleză. "Am jucat bine, dar nu tot timpul. A fost primul meci acasă şi am avut ocazia să facem spectacol pentru fani. Am fost nervoşi în prima parte, dar după marcarea golului am avut mai multe ocazii. La pauză le-am spus jucătorilor că nu vreau să primim gol şi ne-am îndeplinit acest obiectiv. Victoria de astăzi este a tuturor jucătorilor, nu doar a celor 14 care au evoluat. Munca celor de azi se datorează celor 25 din lot. După 3-0, jucătorii au uitat de colectiv. Au dorit să fie mai fantezişti", a declarat antrenorul giuleştenilor.

 

Copos, entuziasmat de joc şi rezultat

Acţionarul George Copos s-a declarat fericit după victoria la scor obţinută în faţa formaţiei antrenate de Ioan Ovidiu Sabău, dar a precizat că meritul pentru crearea echipei îi aparţine tehnicianului Jose Peseiro. "Sunt foarte fericit că împreună cu Taher am reuşit să facem o echipă bună. Principalul merit îi aparţine lui Peseiro împreună cu echipa lui, care ne-a sugerat ce jucători să luăm. Cred că Rapid va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat. O echipă nu se formează în trei luni, ci în ani de zile. Trebuie să avem răbdare ca Rapid să ajungă o echipă mare. Mai ales că astăzi, Rapid a jucat fără patru titulari", a concluzionat Copos.

 

Timişoara, doar egal la nou-promovata FC Argeş

Echipa FC Argeş, nou-promovată în Liga I, a debutat cu o remiză, scor 1-1 (1-1), în Liga I.

În minutul 42, atacantul Adrian Dulcea a deschis scorul pentru FC Argeş, cu un şut deviat de portarul portughez al formaţiei FC Timişoara, Pedro Taborda.

Trei minute mai târziu, oaspeţii au reuşit egalarea, după ce cehul Lukas Magera a deviat o centrare a coechipierului său din atacul timişorean, Gigel Bucur.

Aproximativ 3.500 de spectatori au asistat la primul meci al formaţiei FC Argeş, la revenirea piteştenilor în prima divizie.

 

Arbitraj contestat de piteşteni

Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a atacat dur arbitrajul, afirmând că prestaţia centralului Aurelian Bogaciu "a fost o furăciune".

"A fost furăciune. Trebuia să beneficiem de o lovitură de la 11 metri pe care arbitrul nu ne-a acordat-o. Astăzi a arbitrat Chivorchian (n.r.- preşedintele executiv al clubului FC Timişoara), la fel cum la meciul România - Italia, de la Euro, a arbitrat Mircea Sandu", a declarat la finalul meciului finanţatorul piteştenilor.

În minutul 76, fundaşul echipei FC Timişoara, Milos Brezinsky, a intervenit în situaţie de ultim apărător asupra atacantului formaţiei FC Argeş, Adrian Dulcea, iar centralul Bogaciu a acordat doar lovitură de la colţul terenului pentru piteşteni. Antrenorul ceh al oaspeţilor, Dusan Uhrin, nu a vrut să comenteze pe marginea acestei faze. "Despre faza din minutul 76 nu comentez dacă a fost sau nu penalti", a spus Uhrin.

Tehnicianul echipei de pe Bega s-a declarat însă mulţumit de punctul obţinut în deplasarea de la Piteşti. "A fost un meci interesant şi foarte greu pentru noi pentru că de la început jucătorii noştri au fost pasivi. În partea a doua adversarii au avut mai multe ocazii clare, dar în final noi puteam câştiga pentru că am avut ultima ocazie mare, prin Karamyan. Sunt bucuros că am câştigat un punct după un joc de un nivel foarte bun în urma căruia vreau să laud jucătorii din atac", a adăugat Dusan Uhrin.

 

Braşovul, debut victorios în ultimul minut

Formaţia FC Braşov, nou-promovată în primul eşalon, a debutat cu o victorie în ediţia 2008/2009 a Ligii I, câştigând, cu scorul de 1-0 (0-0) meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei Unirea Urziceni.

În minutul 19, Attila Hadnagy (FC Braşov) a căzut în careu la un duel cu Galamaz, însă arbitrul Alexandru Tudor nu a acordat penalti şi l-a avertizat pe atacantul gazdelor.

În minutul 90+3, mijlocaşul Tiberiu Bălan, de la Unirea Urziceni, a atacat violent un adversar şi a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

Cristian Oros, debutant în Liga I, a marcat golul victoriei formaţiei FC Braşov în minutul 90+4. El a înscris cu capul, de la 6 metri, după un corner de pe dreapta executat de Adrian Senin.

Antrenorul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, s-a declarat nemulţumit de evoluţia jucătorilor săi în meciul cu FC Braşov şi a apreciat că un punct ar fi fost "de aur" în partida de sâmbătă.

"În prima etapă era de aşteptat să nu fie un meci foarte spectaculos, ştiam că Braşovul are jucători de valoare, dar ce nu pot înţelege este de ce ai mei s-au speriat. Nu aveam un moral foarte bun, am pierdut în această vară şase jucători de bază, iar de curând am făcut egal cu o divizionară C. Trebuie să lucrăm mult la finalizare. Trebuie să recunosc, pentru noi un punct era de aur, la cum am jucat astăzi. Este o adevărată problemă că luăm mereu gol în ultimul minut şi cred că este vina tuturor. Poate nu am ştiut să-i motivăm aşa cum trebuie. Nu cred că avem vreo şansă să terminăm pe locul 6", a spus Dan Petrescu.

 

Craiova, victorie clară cu Iaşiul

Formaţia Universitatea Craiova a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Poli Iaşi, într-un meci din prima etapă a Ligii I.

Echipa craioveană a deschis scorul prin Andrei Prepeliţă, care, după o pătrundere frontală din 14 metri, a trimis mingea în poartă, pe lângă Brăneţ.

Universitatea a majorat diferenţa prin golul lui Bărboianu din semivoleu, în minutul 88, după o pasă de la Friţulescu din 13-14 metri.

 

Constanţa, succes la Buzău

Formaţia Gloria Buzău a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa Farul Constanţa.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Florin Maxim, în minutul 78, cu un şut de la 25 de metri în vinclul porţii apărate de Mincă.

La partidă au asistat aproximativ 10.000 de spectatori.

 

Gaz Metan, egală cu Oţelul

Echipa Gaz Metan Mediaş a revenit cu o remiză în Liga I, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1).

Boaru a deschis scorul în minutul 7, cu un şut de la marginea careului.

Oţelul a egalat prin Gabriel Paraschiv, în minutul 16, care a marcat după ce l-a driblat pe portarul Şteţca.

Jelev a înscris în propria poartă şi a adus Mediaşul în avantaj în minutul 31.

În minutul 68, Boaru a ratat un penalti acordat de Istvan Kovacs după un fault asupra lui Dudiţă.

Gabriel Paraschiv a reuşit egalarea în minutul 81, cu un şut de la 25 de metri în dreapta portarului.

În minutul 88, jucătorul Gazului, Eric, a primit al doilea cartonaş galben, însă arbitrul nu a realizat acest lucru şi l-a eliminat abia după două minute

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapid a impresionat la debut.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapid a impresionat la debut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei