Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 8 (7925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Județul Suceava a intrat în scenariul roșu și este pe locul doi la nivel național, după București, la numărul de cazuri noi de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situația din județul Suceava devine din ce în ce mai îngrijorătoare în ceea ce privește numărul mare de îmbolnăviri cu noul Covid-19. Grupul de Comunicare Strategică a transmis că de luni și până marți, în județul Suceava au fost raportate nu mai puțin de 506 noi îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2, în aceeași perioadă fiind testate 3.044 de persoane. Numărul cazurilor noi este mai mare decât dublul celui raportat luni, când în județ au fost 233 de îmbolnăviri cu Covid-19.

Județul Suceava s-a clasat, marți, pe locul doi la nivel național în ceea ce privește numărul de noi îmbolnăviri, după București, în Capitală fiind raportate 1.045 de cazuri de Covid.

În același timp, potrivit datelor oficiale transmise de Prefectura Suceava, rata de infectare înregistrată marți în județul Suceava a crescut la 3,31 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Cu această incidență, județul Suceava a intrat în scenariul roșu. Prefectura Suceava a mai informat că din cele 114 localități ale județului, doar cinci nu au cazuri de Covid, șapte au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, 23 au sub zece cazuri în evoluție, iar 56 au peste zece cazuri în evoluție.

Cele mai mari rate de infectare se înregistrează în comunele Ipotești – 13,4 la mie, Dumbrăveni – 12,56 la mie și Bosanci – 10,88 la mie.

Cei mai mulți bolnavi de Covid-19 sunt în municipiul Suceava, cu 639 de cazuri active și o rată de infectare de 3,92 la mie. În cursul zilei de marți, 37 de localități sucevene erau în scenariul roșu, iar 43 sunt în zona galbenă.

 

Aproape 3.000 de suceveni bolnavi de Covid-19 se tratează acasă

Aproape 3.000 de suceveni infectați cu noul coronavirus se tratează de această boală acasă. În cursul zilei de marți, la nivelul județului Suceava erau 3.154 de cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, iar în spitalele din județ erau internate doar 182 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Suceava, la nivelul județului, de luni și până marți au fost internate 32persoane suspecte de infecție cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate19 persoane cu această afecțiune. În aceeași perioadă, în județ a decedat o singură persoană ca urmare a infecției cu Covid-19.

Din totalul celor 577 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 78 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 24 pacienți sunt în zona tampon și 475 pacienți sunt cu alte afecțiuni non-Covid.

Din cei 64 pacienți diagnosticați Covid-19, 21 au forme ușoare ale bolii, 31 sunt cu forme medii ale bolii, 23 au forme severe și trei prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (din care un pacient este ventilat non-invaziv și doi sunt intubați). Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, marți, de 334 paturi libere, din care 68 pentru pacienți Covid-19, 253 în sectorul non-Covid, 13 pentru zona tampon. La terapia intensivă a Spitalului Județean Suceava sunt disponibile șapte paturi pentru pacienți Covid, sunt 28 ventilatoare libere, din care șapte pentru pacienții Covid-19 și 21 pentru pacienții non-Covid.

Potrivit aceleiași surse, la Spitalul Municipal Rădăuți nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave de Covid-19.

 

La nivel național au fost raportate aproape 8.900 de cazuri noi de Covid

Grupul de Comunicare Strategică a mai informat că de luni și până marți, la nivel național au fost înregistrate 8.861 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 4.757 mai mult decât în ziua anterioară. 991 dintre cazurile noi sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până pe 11 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.857.502 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 15.459 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.760.487 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Până marți, 59.070 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 10-11 ianuarie (ora 10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (22 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman și municipiul București. Dintre cele 43 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, cinci la categoria de vârstă 50-59 ani, șapte la categoria de vârstă 60-69 ani, nouă la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 la categoria de vârstă peste 80 ani. 41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Din totalul de 43 de pacienți decedați, 38 au fost nevaccinați și 5 vaccinați. Cei 5 pacienți vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani și prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.023, cu 245 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 415 persoane, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 415 pacienți internați la ATI, 30 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 173 sunt minori, 165 fiind internați în secții, cu 35 mai mult decât în ziua anterioară, și 8 la ATI, cu doi mai puțin decât în ziua anterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava a intrat în scenariul roșu și este pe locul doi la nivel național, după București, la numărul de cazuri noi de Covid.
 Vizualizări articol: 2443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Județul Suceava a intrat în scenariul roșu și este pe locul doi la nivel național, după București, la numărul de cazuri noi de Covid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei