Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 8 (7925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ultima impresie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Așadar, dacă nu se vor mai umfla mușchii pe vreun politician, Djokovic va juca la ediția asta a Open-ului australian. Și nu cred că se vor mai umfla, în ochii australienilor indignați politicul pozează de-acum în cei care au încercat. Iar susținătorii lui Nole, adică suporterii tenisului său, nu cei de rit nou pentru opiniile lui antivaccinare, nu mai pot să apeleze la replica ”n-a fost lăsat”. Să-și apere titlul, să doboare recordul deținut împreună cu Federer și Nadal. Dacă n-a fost să fie 2021 anul de aur pentru el, acesta în care ne aflăm are desenată pe el o țintă aparent facilă: un titlu de Grand Slam. Este și anul în care împlinește 35 de ani, în mai, deci ar cam trebui să atingă ținta aia, că după aia nu se știe. Apropo de vârsta asta, mă întorc la articolul inițial al lui Geambașu de pe gsp.ro, cel în care ”dădea de pământ” cu Djokovic. Pe lângă criticile curente, legate de situația din Australia și de pandemie, Geambașu încheie sugerând fără subtilitate că Djokovic se dopează. O face într-un fel care îl pune într-o postură comodă, de win-win. Dacă se va dovedi vreodată că așa e, va clama că ”v-am spus eu”, iar dacă nu, oricum nu e nevoie fiindcă știe el că așa e, expediindu-i pe cei care cer dovezi la categoria naivilor care cred în Moș Crăciun. Practic, ideea e că sârbul joacă prea bine, mai ales la vârsta lui, pentru a fi curat. La fel, într-o vreme, era suspectat și Nadal. Doar despre Federer nu am auzit obiecții, căci dopajul nu îmbunătățește și atingerea. Dar... e oare atât de bun Djokovic în comparație cu ceilalți doi corifei? Eu cred că beneficiază de ceea ce aș numi ”ultima impresie”. De exemplu, abia când a împlinit Federer 35 de ani, Djokovic l-a egalat în confruntările directe, iar apoi a luat conducerea și domină întreg circuitul. Avea atunci 29 de ani, dar oare cum ar fi arătat lucrurile dacă era invers, adică liderul ATP să aibă acum, când deja nu se mai știe cine bate când dă peste Medvedev și Zverev, adversar pe la GS-uri un Federer de 29 de anișori? Nu cumva, dincolo de cifre, ultima impresie ar fi fost adjudecată de elvețian? Dar să rămânem în concret și să vedem pe care parte va pica Zverev. Dacă de data asta iese în calea lui Djokovic, perspectiva combinației semifinală cu Zverev + finală cu Medvedev n-ar suna deloc bine pentru recordul ăla.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima impresie.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ultima impresie5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei