Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2020 - Anul XXV, nr. 278 (7583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reticență

Din aproape 10.000 de suceveni care s-au vindecat de Covid, doar 122 au donat plasmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au avut Covid-19 sunt încă reticenți, în marea lor majoritate, la donarea de plasmă. Datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava arată că de la începutul pandemiei până acum, 9.756 dintre sucevenii care au avut SARS-CoV-2 au fost declarați vindecați. Cu toate acestea, la Centrul de Transfuzii Sangvine Suceava s-au prezentat doar 122 pentru a dona plasmă convalescentă, potrivit directorului CTS, dr. Maria Pilat. Medicul a precizat că un titru optim de anticorpi, de peste 40 de unități arbitrare/ml, au avut mai puțin de jumătate dintre cei care au donat plasmă.

Teste cantitative pentru determinarea titrului de anticorpi sunt efectuate de laboratorul companiei Dorna Medical. Managerul general, dr. Rodica Boca, a declarat, luni, că până acum în laboratorul Dorna Medical au fost efectuate 13.485 de teste cantitative prin testarea serologică IgG și IgM pentru coronavirus SARS-COV-2 prin metoda Abbott și determinarea anticorpilor totali antiCovid prin metoda Cobas SARS-CoV-2. Motivele posibile care i-au ținut pe suceveni departe de donarea de plasmă ar putea fi titruri scăzute de anticorpi sau recuperarea îndelungată după boală. Din datele existente până acum, se pare că persoanele care au avut forme ușoare de boală au concentrație mai mică de anticorpi și, de asemenea, titrul de anticorpi scade pe parcurs. Prin urmare, concentrație mai mare au persoanele care au forme mai severe și cele recuperate recent.

Dr. Pilat a subliniat că recoltarea de plasmă de la persoanele vindecate de Covid-19 se face la Suceava prin donare standard și condițiile sunt aceleași ca la donarea de sânge. În plus, donatorii de plasmă trebuie să facă dovada trecerii prin boală. Ei pot dona după 14 zile de la confirmarea vindecării sau de la încheierea izolării.

Tratamentul cu plasmă este doar pentru pacienți critici infectați, confirmați cu COVID-19 prin metoda RT-PCR, cu vârsta de cel puțin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de PPC-DV-COVID-19 prin semnarea consimțământului informat și care se încadrează în următoarele criterii: se află într-o secție de ATI; prezintă o progresie rapidă a unei pneumonii severe/a unor infiltrate pulmonare, în ciuda tratamentului administrat; sunt ventilați mecanic de mai puțin de 10 zile sau în pragul intubației și ventilației mecanice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din aproape 10.000 de suceveni care s-au vindecat de Covid, doar 122 au donat plasmă.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din aproape 10.000 de suceveni care s-au vindecat de Covid, doar 122 au donat plasmă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei