Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2020 - Anul XXV, nr. 278 (7583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tinerețe și curaj

Faceți cunoștință cu un candidat ”Independent de partide, dependent de Bucovina!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava va avea un candidat independent la alegerile din 6 decembrie. În vârstă de 24 de ani și originar din Câmpulung Moldovenesc, Ștefan Costin Zamfir-Ignat și-a luat denumirea de ”domnul ICS” și va candida pentru un mandat de deputat. Și-a ales și un slogan de campanie: ”Independent de partide, dependent de Bucovina!”

”Da, am doar 24 de ani, dar știu că sunt pregătit să fac politică și să devin deputat. Nu pentru că aș avea cine știe ce experiență politică sau pentru că m-ar califica lucruri extraordinare, ci pentru că îmi doresc din tot sufletul ca eu și ceilalți români să trăim aici fără stresul zilei de mâine și știu căile prin care România s-ar putea transforma în <Țara Visurilor Noastre>”, este de părere Ștefan Costin Zamfir-Ignat.

Unul din dezideratele sale este acela de a readuce copiii pe băncile școlilor și de a reduce procentul de analfabetism.

„<Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara!> zicea Spiru Haret acum 125 de ani. La fel gândesc și eu și nu mă refer doar la aspectul școlii românești, ci la faptul că prezentul pe care îl trăim astăzi și care este deznădăjduitor (peste 40% tineri analfabeți funcționali, aproximativ 17% tineri care abandonează școala, peste 8.000 tineri români pleacă anual în străinătate, 1.170 școli au toalete în curte, 3.500 de școli se încălzesc cu lemne, 1 milion de tineri nu pot urmări lecțiile școlii on-line etc.) este datorat unei legi a învățământului învechită, moștenită mai întâi de la comuniști și apoi terfelită de diverși indivizi care și-au propus mai degrabă să devină mari reformatori ai sistemului și nu neapărat să facă reforme practice ale acestuia. Ca să putem avea pretenția traiului într-un stat civilizat și aflat în progres, legea educației trebuie să răspundă nevoilor și provocărilor prezentului, dar mai ales realității în care trăiesc românii, cu precădere cei care urmează învățământul din ciclul obligatoriu. Un om needucat nu poate deveni un bun profesionist și deci nu poate avea o carieră strălucită și un venit mulțumitor… Sau poate, dar nu pe meritul său, ci având la bază suferința celor din jur. Chiar ne dorim să suferim în continuare din cauza faptului că <specialiștii> nu-și cunosc bine meseria?”, s-a întrebat ”domnul ICS”.

Tânărul sucevean spune că este de neconceput faptul că studenții eminenți fug mâncând pământul în străinătate, iar tineri cu potențial ajung să nu termine școala din cauza unor nedreptăți sociale. Practic, sunt două elemente care fac să se aleagă praful de o întreagă societate și de viitorul acesteia. Din aceste motive, Ștefan Costin Zamfir-Ignat pariază pe educație, singura variantă de a schimba lucrurile în bine pentru români și România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Faceți cunoștință cu un candidat ”Independent de partide, dependent de Bucovina!”.
 Vizualizări articol: 3382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Faceți cunoștință cu un candidat ”Independent de partide, dependent de Bucovina!”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei