Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2020 - Anul XXV, nr. 46 (7351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atenționare DSP

Director DSP: Dacă aveți simptome de infecție cu coronavirus, sunați la 112! Nu mergeți la Unitatea de Primiri Urgențe din spital!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dacă aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală sau v-ați întors din China sau din zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile, nu mergeți la Unitatea de Primiri Urgențe la spital sau la un cabinet medical, ci sunați la numărul unic de urgență 112, atenționează directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu. Aceasta a declarat că recomandarea este valabilă atât pentru suspiciunile de infecție cu noul coronavirus, cât și pentru gripă, pentru a limita extinderea bolii. Ca urmare, daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau din zonele în carantină de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele europene în carantină de mai puțin de 14 zile și aveți simptomele menționate anterior, sunați la 112 pentru a primi informații necesare pentru ce aveți de făcut. Directorul DSP a precizat că în cazul în care este vorba despre suspiciune de infecție cu coronavirus, o ambulanță specială va prelua pacientul de la domiciliu sau din locul în care se află și îl va transporta direct la secția Boli infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în compartimentul de izolare, unde va fi investigat în condiții de siguranță.

De vineri până ieri, la UPU Suceava s-au prezentat cu simptome respiratorii un număr de 72 de copii și 10 adulți. Dintre copii, 71 au primit rețetă și au plecat acasă și unul a fost internat, iar la adulți, 9 au plecat acasă cu rețetă și unul a fost internat. Ambele internări au fost în Spitalul de Urgență Suceava. Dintre adulții care s-au prezentat la UPU, șase erau veniți din Italia, în patru localități din județ.

 

Medicii de familie au primit, ieri, precizările referitoare la acordarea a 14 zile de concediu medical pentru cei autoizolați la domiciliu

În acest context epidemiologic, dacă aveți infecție respiratorie acută evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel, de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție și spălați bine mâinile cu apă și săpun. Dacă în momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile, puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat  cu noul coronavirus și prezentați simptome de tuse, strănut sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus  (simptome respiratorii, după o călatorie recentă în China sau zonele în carantină din Europa).

Utilizarea măștilor de protecție limitează răspândirea virusului, dar acestea trebuie folosite împreună cu celelalte măsuri de igienă, printre care spălarea mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.

În cazul persoanelor care vin din zone din apropierea celor aflate în carantină, acestea trebuie să se izoleze 14 zile la domiciliu. Silvia Boliacu a declarat că în cursul zilei de ieri medicii de familie au primit de la DSP toate informațiile necesare pentru acordarea concediului medical pentru cele 14 zile de autoizolare acestei categorii de pacienți. Persoanele care vin din localitățile Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo din Italia intră în carantină timp de două săptămâni, în spaţii special amenajate de autorități. Celor care vin din Lombardia şi Veneto li se va cere să se izoleze benevol la domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Director DSP: Dacă aveți simptome de infecție cu coronavirus, sunați la 112! Nu mergeți la Unitatea de Primiri Urgențe din spital!.
 Vizualizări articol: 2477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Director DSP: Dacă aveți simptome de infecție cu coronavirus, sunați la 112! Nu mergeți la Unitatea de Primiri Urgențe din spital!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei